• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκάFormula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!«Μείναμε έκπληκτοι από την ποικιλία και την ομορφιά»: Τα υδροθερμικά μυστικά που κρύβει ο βυθός της Μήλου«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   22.05.2023 20:26 
Newsroom
Newsroom

«Εκρηκτικό» το κλίμα μεταξύ Βραζιλίας και Ισπανίας μετά τη ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους - Ο Λούλα καλεί FIFA και LaLiga να πάρουν μέτρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Βινίσιους Τζούνιορ (AP Photo/Alberto Saiz)
Βινίσιους Τζούνιορ (AP Photo/Alberto Saiz)

Η Βραζιλία καταδίκασε τη Δευτέρα τις «ρατσιστικές επιθέσεις» που έχει υποστεί επανειλημμένα στην Ισπανία ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας και τις αθλητικές Αρχές να τιμωρήσουν τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο κάλεσε τον πρεσβευτή της Ισπανίας τη Δευτέρα (22/05) για να εξηγήσει την κατάσταση μετά το τελευταίο περιστατικό της Κυριακής (21/05), όταν φέρεται να «εκτοξεύτηκαν» ρατσιστικά σχόλια στον μαύρο επιθετικό και πρώτο σκόρερ των «μερένγκες».

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των γεγονότων και την εμφάνιση ενός ακόμη απαράδεκτου επεισοδίου, η κυβέρνηση της Βραζιλίας λυπάται βαθύτατα που, μέχρι τώρα, δεν έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή της επανάληψης αυτών των πράξεων ρατσισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε από τον πρέσβη Μαρ Φερνάντεθ Παλάσιος να ενημερώσει για το περιστατικό που ώθησε τον Πρόεδρο Λουίς Ινιάσιο Λούλα ντα Σίλβα να καλέσει τη FIFA και την LaLiga ώστε να δράσουν άμεσα για να σταματήσουν την εξάπλωση του ρατσισμού, που φαίνεται να ριζώνει, στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο Reuters έδειχναν εκατοντάδες οπαδούς της Βαλένθια να τραγουδούν το «Vinicius is a monkey» (ο Βινίσιους είναι πίθηκος) καθώς το λεωφορείο της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο στάδιο «Μεστάγια» πριν από τον αγώνα της Κυριακής (21/05).

Valencia fans chanting “Mono” (monkey) towards Vinicius. This is La Liga https://t.co/prgxtPo7yS

— #HalaMadrid (@EternalRMA) May 21, 2023

Το ματς διακόπηκε για 10 λεπτά αφού ο 22χρονος επιθετικός, ο δεύτερος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν με 23 τέρματα, υπέδειξε τους οπαδούς που φέρεται να του επιτέθηκαν με ρατσιστικά σχόλια. Ο Βινίσιους αποβλήθηκε για την αντίδρασή του κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Μαρία Λάουρα ντα Ρόσα, δήλωσε έκπληκτη από τις επανειλημμένες ρατσιστικές επιθέσεις στον παίκτη. «Ο Βινίσιους Τζούνιορ πήρε κόκκινη κάρτα επειδή δεν άντεξε όλα αυτά. Η κόκκινη κάρτα έπρεπε να δοθεί στον ρατσισμό» ανέφερε σε σεμινάριο για τις σχέσεις της Βραζιλίας με τα αφρικανικά έθνη.

Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ρατσιστική βία
  • ποδόσφαιρο
  • ρατσισμός
  • Ισπανία
  • Βινίσιους Τζούνιορ
  • Βραζιλία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr