Αθλητισμός|30.05.2023 21:44

Ο διεθνής Ολλανδός ποδοσφαιριστής Κουίνσι Πρόμες διώκεται για εισαγωγή 1.300 κιλών κοκαΐνης!

Newsroom

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής Κουίνσι Πρόμες (Quincy Promes). Ο 31χρονος διεθνής Ολλανδός, ο οποίος έχει παίξει 50 φορές με τους Οράνιε, διώκεται ποινικά για την εισαγωγή περίπου 1.300 κιλών κοκαΐνης!

Σύμφωνα με την Εισαγγελία υπήρχαν δύο παρτίδες ναρκωτικών με τις οποίες εμπλέκεται ο άσος της Σπαρτάκ Μόσχας: η πρώτη 650 κιλά και η δεύτερη 713 κιλά. Η κατάσχεση της κοκαΐνης πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο λιμάνι της Αμβέρσας και υπολογίζεται ότι αξίας της ξεπερνά τα 75 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Πρόμες επί μήνες βρισκόταν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών καθώς ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία του Άμστερνταμ ερευνούσε την εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης λίγο μετά την περιπέτεια που είχε προ ενάμιση έτους οπότε είχε μαχαιρώσει έναν ξάδελφό του σε οικογενειακή γιορτή.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όμως οι τηλεφωνικές του συνομιλίες είχαν δείξει το αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση η Εισαγγελία αποφάσισε την δίωξη του και η ακροαματική διαδικασία αρχίζει τη Δευτέρα (5/6).

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Ειδάλλως, θα εκροσωπηθεί απ' τον δικηγόρο του, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τονίζοντας: «Θα το κάνω κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τη Δευτέρα».

Σημειωτέον ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πρόμες είχε αρχίσει τις διαδικασίες μέσω της Σπαρτάκ Μόσχας για την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου προκειμένου να γλιτώσει τις εις βάρος του διώξεις στην Ολλανδία.

Εθνική Ολλανδίαςεμπόριο ναρκωτικώνναρκωτικάεγκληματική οργάνωση