Αθλητισμός|17.08.2023 13:19

Τριπλή ελληνική μάχη σε Europa και Conference: Για την πρόκριση Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης

Newsroom

Μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία και τη νίκη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, οι μάχες των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης συνεχίζονται καθώς ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θέλουν να πανηγυρίσουν τριπλή πρόκριση σε Europa League και Conference League. Οι Ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται στην έδρα της Γκενκ στις 21.00 (1-0 το πρώτο ματς), ο Δικέφαλος υποδέχεται τη Χάιντουκ στην Τούμπα στις 20.30 (0-0 το πρώτο ματς) και οι Κίτρινοι παίζουν στο Βουκουρέστι με την Ντιναμό Κιέβου στις 20.00 (1-0 το πρώτο ματς).

Με όπλο το 1-0 ο Ολυμπιακός

Με πίστη και αποφασιστικότητα θα αγωνιστεί απόψε (21:00, Cosmote Sport 1) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Γκενκ, με στόχο να βρεθεί στα πλέι οφ του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να υπερασπιστούν το 1-0 του πρώτου αγώνα και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Βέλγοι αναμένεται να παρουσιαστούν διαφορετικοί και πιο απειλητικοί στην έδρα τους, έχοντας όμως και μεγάλη πίεση από τον κόσμο τους για την πρόκριση.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει καταστρώσει τα πλάνα του και σκέφτεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Μια από αυτές αφορά την κορυφή της επίθεσης, με τον Ελ Κααμπί να έχει ελπίδες να ξεκινήσει βασικός, ενώ αντί του Καρβάλιο, στη θέση πίσω από τον Μαροκινό, ίσως προτιμηθεί ο Μπιέλ.

Τα δεδομένα της ενδεκάδας διαμορφώνονται ως εξής: Πασχαλάκης, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά, Μπιέλ, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Η πρόκριση περνάει απ' την Τούμπα για τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στα play off του Conference League περνάει από την «καυτή» Τούμπα για ΠΑΟΚ και Χάιντουκ μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα (20:30, Νοvasports Prime).

Το 0-0 στο Πόλιουντ άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για ΠΑΟΚ και Χάιντουκ, με τους Θεσσαλονικείς να τα παίζουν όλα γι΄όλα στο «σπίτι» τους με φόντο την πρόκριση. «Με αυτό το 0-0 πρακτικά ακυρώσαμε το πλεονέκτημα της Χάιντουκ που είχε το πρώτο ματς στην έδρα της. Δώσαμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στην Τούμπα σε μία ατμόσφαιρα που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της ρεβάνς.

«Λευκό» απουσιολόγιο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του και μάλιστα προσανατολίζεται στην επιστράτευση του Άλι Σαμάτα, με τον Τανζανό φορ να προβάρει φανέλα βασικού. «Είμαστε σε μια κατάλληλη περίοδο για να μπει, τώρα θα ειναι σήμερα, θα είναι αύριο ή μεθαύριο, αυτό εξαρτάται από τον ίδιο», τόνισε με νόημα ο έμπειρος τεχνικός σε ερώτηση για τον Σαμάτα.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί με τη γνωστή συνταγή στα μετόπισθεν, έχοντας τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Εκόνγκ και Κεντζιόρα. Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Σβαμπ - Τσιγγάρας με την τριπλέτα πίσω από τον φορ να αποτελείται από τους Αντρίγια, Κωνσταντέλια και Νάρεϊ, τουλάχιστον βάσει δοκιμών.

4-2-3-1 και για τον Ιβάν Λέκο με τον Λούτσιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Σάρλια - Φέρο στο κέντρο της άμυνας και τους Μουφί (δεξιά) - Μέλνιακ (αριστερά) στα άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Σιγκούρ - Κροβίνοβιτς με τον Οφόε στο «δέκα». Στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Μλάκαρ (αριστερά) - Σαχίτι (δεξιά) με τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης.

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά ο ΠΑΟΚ στους φίλους του Δικεφάλου που θα δώσουν το «παρών» στο γήπεδο της Τούμπας καθώς επιτετραμμένοι της UEFA διεμήνυσαν στον Μάκη Γκαγκάτση πως οι επαναλαμβανόμενες τιμωρίες για χρήση πυρσών, κροτίδων και λέιζερ, ενδεχομένως να φέρουν το κλαμπ αντιμέτωπο με τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών σε ολόκληρη την Τούμπα και όχι μόνο στη «Θύρα 4» εφόσον συμβεί κάτι στο παιχνίδι ενάντια στους Κροάτες.

Να ολοκληρώσει την υπέρβαση ο Άρης

Μία δεύτερη σπουδαία εμφάνιση μετά από αυτή στη Θεσσαλονίκη κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου ψάχνει ο Άρης, ο οποίος με το 1-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης», ταξίδεψε στη Ρουμανία όπου παίζουν προσωρινά οι Ουκρανοί για την μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Αγωνιστικά ο Τερζής είδε με ικανοποίηση να φωνάζει “παρών” ο Νταρίντα, ο Μπράμπετς έμεινε στη Θεσσαλονίκη, ενώ η συμμετοχή του Κουέστα θα κριθεί λίγο πριν τη σέντρα. Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρι και τους Φεράρι, Μοντόγια στα άκρα και Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στα χαφ θα απαρτίζεται από τους Τζουρασεκ, Ζουλ και Νταρίντα, στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται Κάρλσον και Πάλμα με τον Μορόν στην κορυφή.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αναμένεται να παρατάξει σε σχηματισμό 4-4-1-1 τους Μπουτσχάν - Τίμτσικ, Ποπόβ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ - Καμπαγιεφ, Σαπαρένκο, Σίντορτσουκ, Γιαρμολένκο - Βάνατ.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Novasports 2.

Ντινάμο ΚιέβουΑρηςEuropa Conference LeagueΟλυμπιακόςEuropa LeagueΠΑΟΚΓκενκειδήσεις τώρα