Αθλητισμός|19.01.2024 23:15

Euroleague: Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός λύγισε και την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ και πατάει σταθερά στην 4άδα

Newsroom

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον Παναθηναϊκό του Εργκίν Αταμάν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι Πράσινοι έκαμψαν την αντίσταση και της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο ΟΑΚΑ και πατούν σταθερά στην τετράδα της Euroleague που θα τους δώσει και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το Τριφύλλι επικράτησε με 84-71 της σερβικής ομάδας και πανηγύρισε τη 13η νίκη του στα τελευταία 14 ματς που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις. Με άμυνα - γρανίτη στο φινάλε και το ΟΑΚΑ να «φλέγεται» κατάφερε να «υποτάξει» και την Παρτιζάν και να δώσει συνέχεια στην τρομερή πορεία του στην Euroleague. Οι Πράσινοι -σε ένα physical παιχνίδι με υψηλή ένταση και «άρωμα» πλέι οφ- πανηγύρισαν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και έφτασαν τις οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, αποτελώντας την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης.

Με αιχμή τον Ναν

Έτσι, αφού έδειξαν πως μπορούν να «ματσάρουν» και ομάδες με κορμιά και μπασκετικό «ξύλο», ανέβηκαν στο 14-8 και πήραν το «πάνω χέρι» σε πιθανή ισοβαθμία με τους Σέρβους, οι οποίοι υποχώρησαν στο 11-11. Σημειωτέον ότι η ομάδα του Αταμάν έχει δώσει πέντε ματς στον δεύτερο γύρο της Euroleague και τα έχει τελειώσει με προβάδισμα σε πιθανές ισοβαθμίες (κόντρα σε Μπασκόνια, Βαλένθια, Εφές, Μονακό και Παρτιζάν). Μετά την ολοκλήρωση της 22ης «στροφής» της regular season ο Παναθηναϊκός Aktor είναι μόνος στην 4η θέση, μια νίκη μακριά από τις Μπαρτσελόνα - Βίρτους Μπολόνια (15-7) και μια νίκη πάνω από τη Φενέρμπαχτσε (13-9).

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κέντρικ Ναν «τράβηξε» στο σκοράρισμα (21 πόντοι με 7/14 σουτ), αλλά οι συμπαραστάτες του ήταν πολλοί, παρά το «σφιχτό» ροτέισιον του Αταμάν. Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε νέο... all in με ουσία και ψυχή (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ο Ματίας Λεσόρ τον ακολούθησε (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ενώ ο Τζέριαν Γκραντ ήταν «κλειδί» με 4 ασίστ και 4 κλεψίματα. Αρχηγική εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα (10 πόντοι, 4 ασίστ), διψήφιος και ο Μάριους Γκριγκόνις (10 πόντοι). Μάλιστα, οι Πράσινοι έριξαν στο καναβάτσο την Παρτιζάν σε μια βραδιά που δεν είχαν επιθετικό ρυθμό πίσω από τα 6,75μ. (5/17 τρίποντα) και μέτρησαν συνολικά 18 λάθη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, αλλά η απουσία του Κέβιν Πάντερ ήταν μεγάλη για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι για 30' ήταν διεκδικητές του ματς, αλλά στο φινάλε έμειναν από επιθετικές επιλογές και ηττήθηκαν δίκαια. Κορυφαίος για τους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου ο Πι Τζέι Ντοζίερ (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα).

Παρτιζάνειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςEuroleague