Αθλητισμός|30.01.2024 20:04

Ισπανία: Τέλος εποχής για Μαρκ Γκασόλ, αποσύρεται από την ενεργό δράση

Newsroom

Αν και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ακόμη σεζόν, ο Μαρκ Γκασόλ έκανε τελικά την έκπληξη και πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του.

Αποφάσισε να αποχωρήσει από τα παρκέ, να «κρεμάσει» τη φανέλα του και να ρίξει τίτλους τέλους σε μια λαμπρή καριέρα.

Την απόφασή του θα ανακοινώσει ο ίδιος σε μια συνέντευξη Τύπου, αύριο, που θα… μείνει στην ιστορία. Εκεί που αναμένεται να δώσει το «παρών» η οικογένειά του Μαρκ Γκασόλ, καθώς επίσης παλιοί συμπαίκτες αλλά και αντίπαλοι.

«Γιατί; Και τώρα; Και τώρα τι;».

Η απόφασή του ήρθε στο φως με έναν πρωτότυπο τρόπο. Ο Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του την Τζιρόνα, ανέβασε ένα βίντεο στα social media.

Σε αυτό εμφανίζεται με πολιτική περιβολή να κάνει όσα πράττει ένας παράγοντας. Βρίσκεται στα αποδυτήρια και μιλάει στους παίκτες. Μετά στην εξέδρα και στη συνέχεια περπατάει σε μία φυσούνα και αφήνει μία μπάλα μπάσκετ. Μετά διαβάζει κάποια μηνύματα φίλων τους, ενώ το τέλος τον βρίσκει σε ένα μπουθ επισήμων να κοιτάει ένα άδειο γήπεδο.

Το βίντεο συνοδεύουν τρεις ερωτήσεις: «Γιατί; Και τώρα; Και τώρα τι;».

Καριέρα από… χρυσάφι

O Μαρκ Γκασόλ έπαιξε 13 χρόνια στο NBA, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2019 με τους Ράπτορς. Έξι χρόνια νωρίτερα είχε κερδίσει το βραβείο του καλύτερο αμυντικού ενώ το 2015  ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας και πήρε μέρος σε τρία All Star Game.

Σε 970 παιχνίδια με Γκρίζλις, Ράπτορς και Λέικερς είχε 14 πόντους, 7,4 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 1,4 τάπες σε 32,2 λεπτά κατά μέσο όρο.

Άκρως πετυχημένη ήταν η πορεία του και σε επίπεδό Εθνικής ομάδας, αφού και με την Ισπανία ο Μαρκ Γκασόλ κέρδισε εννιά μετάλλια, εκ των οποίων δύο απ' αυτά ήταν χρυσά σε Μουντομπάσκετ ((2006, 2019). Πρωτιές είχε και σε Ευρωμπάσκετ, δύο μάλιστα φορές (2009, 2011), ενώ στο παλμαρέ του προστίθενται και δύο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες (2008, 2012).

Εθνική Ισπανίαςειδήσεις τώραΜαρκ ΓκασόλNBAΙσπανίαειδήσεις