Καταδύτης 100 ετών συγκίνησε στο Παγκόσμιο: Αποθεώθηκε μετά τη βουτιά
NewsroomΟ Τάγκι Ασκάρ ήταν στα νιάτα του ένας από τους σπουδαιότερους καταδύτες της Ασίας και ο σημαντικότερος στο Ιράν.
Σήμερα, στα 100 του χρόνια, συνεχίζει να κάνει βουτιές σε αγώνες Masters. Μάλιστα ταξίδεψε από το Ιράν στη Ντόχα για να αποδείξει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, ότι το ταλέντο του δεν χάθηκε.
Ο αιωνόβιος καταδύτης πριν από 73 χρόνια κέρδισε τα ασημένια και χάλκινα μετάλλια στους εναρκτήριους Ασιατικούς Αγώνες στο Νέο Δελχί (1951) ενώ πριν από 59 χρόνια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
Γνώρισε την αποθέωση
Ο 100χρονος Ιρανός καταδύτης έκανε βουτιά από πλατφόρμα 1 μέτρου πριν από τον αγώνα 3μ στις γυναίκες και αφού βγήκε από το νερό αποθεώθηκε και δάκρυσε.
«Όταν αγωνιζόμουν σε εθνικό επίπεδο, το τελευταίο πρωτάθλημα που συμμετείχα ήταν όταν ήμουν 41 ετών» είπε ο 100χρονος και συνέχισε: «Πάντα αγαπούσα τις καταδύσεις από την από τότε που ήμουν έφηβος μέχρι σήμερα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 1951 έως τώρα, εκτός από την απόδοσή μου!».
- Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
- Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
- Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
- Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»