Αθλητισμός|12.02.2024 07:49

Super Bowl 2024: Θρίαμβος για τους Kansas City Chiefs - Έγραψαν ιστορία Μαχόουμς και... Καρλαύτης

Newsroom

Οι Kansas City Chiefs κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, νικώντας με 25-22 τους San Fransisco 49ers σε έναν μυθικό τελικό με... buzzer-beater touchdown στην παράταση στο Super Bowl LVIII. Ο θρυλικός -πλέον- Πάτρικ Μαχόουμς, οδήγησε για ακόμα μία φορά την ομάδα του στη νίκη με σόου στην παράταση και έβαλε για τα καλά πλέον το όνομά του στη λίστα των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος, σφραγίζοντας την δυναστεία των Chiefs.

Η πρώτη περίοδος έληξε χωρίς σκορ, με τους δύο προπονητές να αποφεύγουν τα ρίσκα, όμως στη δεύτερη η κατάσταση άλλαξε σημαντικά. Λίγα λεπτά πριν, ο Καρλαύτης είχε κάνει άλλη μία σημαντική αναχαίτηση σε μία εκπληκτική σεζόν για τον ίδιο.

Ο Γιώργος Καρλαύτης έδωσε την δική του μάχη στην άμυνα των Chiefs. Έκλεψε την μπάλα στην πρώτη φάση του αγώνα και έδωσε το σύνθημα και έπαιξε τον ρόλο του σε ένα ιστορικό πρωτάθλημα. Το δεύτερο σερί της καριέρας του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι 49ers βρήκαν το touchdown και προηγήθηκαν με 10-0. Οι Chiefs αρχικά μείωσαν σε 10-3 με field goal, ενώ στη συνέχεια ευτύχησαν να βρουν το touchdown λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και να κάνουν το 13-10, περνώντας μπροστά στο σκορ.

Η τέταρτη περίοδος άνηκε στον Τζέικ Μούντι, οποίος ισοφάρισε σε 13-13 με field goal, ενώ αργότερα σκόραρε ξανά για το 19-16. Όμως, ο Χάρισον Μπάτκερ σκόραρε 3? πριν το φινάλε, έκανε το 19-19 και έστειλε το μεγάλο ματς στην παράταση. Εκεί μίλησε η ποιότητα του Πάτρικ Μαχόουμς, αφότου ο Μούντι σκόραρε ξανά με field goal για το 22-19 υπέρ των 49ερς.

Λίγο πριν το φινάλε ήρθε η λύτρωση

Ο κουόρτερμπακ των Chiefs οργάνωσε μαεστρικά την επίθεση της ομάδας του και λίγο πριν το φινάλε ήρθε η λύτρωση. Ο 28χρονος έβαλε την ομάδα του στην κόκκινη ζώνη και έκανε την πάσα στον Μεκόουλ Χάρντμαν Τζούνιορ, ο οποίος με ένα touchdown διαμόρφωσε το τελικό 25-22, στέλνοντας το Kansas City… στα ουράνια.

Οι Chiefs, κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και ο Γιώργος Καρλαύτης, μετράει το… απόλυτο στις δύο σεζόν του στο NFL. Ο σύλλογος έχει συνολικά τέσσερις τίτλους, με τους τρεις εξ αυτών να έχουν έρθει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Super Bowlειδήσειςπρωτάθλημαπρωταθλητής