Αθλητισμός|26.02.2024 17:48

Ροναλντίνιο: Ο «μάγος» του ποδοσφαίρου... έχασε την μπάλα – Από τη Χρυσή Μπάλα στο Survivor για ποδοβόλεϊ

Γρηγόρης Ραχωβίτσας

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο Ατζούν Ιλιτζαλί στις ομάδες των Διασήμων και των Μαχητών του Survivor στο επεισόδιο που προβλήθηκε την Κυριακή (25/02).

Ο Τούρκος παραγωγός του ριάλιτι κάλεσε τον Ροναλντίνιο για να αναμετρηθεί με τους παίκτες σε έναν αγώνα ποδοβόλεϊ. Όπως ήταν φυσικό η αύρα του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου προκάλεσε φρενίτιδα στους παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Υποκλίθηκαν στην ανωτερότητά του

Ο Ροναλντίνιο έπαιξε ενάντια στους Γκέντσογλου και Γκιουλέκα σε έναν αγώνα ποδοβόλεϊ με στόχο τρεις νίκες στα σετ. Το μεγάλο έπαθλο που θα κέρδιζαν οι παίκτες ήταν ένα ταξίδι στο Μαϊάμι με ένα πλούσιο γεύμα.

Οι παίκτες όσο και αν προσπάθησαν... υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του Βραζιλιάνου και το παιχνίδι τελείωσε με 3-0 σετ. Προς το τέλος μάλιστα, έχοντας καταλάβει κι εκείνοι πως θα τελειώσει το παιχνίδι μπήκαν τέσσερις στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να φέρουν τον πολυπόθητο πόντο.

Ο «ποδοσφαιρικός» Μίδας και τα πάθη της ζωής του

Ο Βραζιλιάνος σουπερ σταρ είχε ταλέντο, άστρο αλλά και στο μυαλό του πολλά άλλα πράγματα. Τα οποία τον οδήγησαν στην καταστροφή. Σκεφτόταν πως θα περάσει καλά, πως θα χαμογελάει με οποιοδήποτε κόστος. Και έτσι έκανε πάντα. Από μάγος του ποδοσφαίρου πριν λίγα χρόνια πέρασε στις καταχρήσεις και έφτασε μέχρι τη φυλακή. Ο Ροναλντίνιο αγωνίστηκε σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του και από τους καλύτερους Βραζιλιάνους όλων των εποχών. Στη δύση της καριέρας του, επέστρεψε πίσω στη Νότια Αμερική και αγωνίστηκε για τρεις ομάδες της Βραζιλίας και μία του Μεξικού και η σπουδαία του καριέρα ολοκληρώθηκε το 2015.

Κέρδισε δύο βραβεία του Παίκτη της Χρονιάς της FIFA και μια Χρυσή Μπάλα. Ήταν γνωστός για την απαράμιλλη τεχνική που διέθετε, αλλά και τις δημιουργικές του ικανότητες. Λόγω της ευελιξίας του, του ρυθμού του, της τεχνικής ποιότητάς του, αλλά και τις εξαιρετικές του εκτελέσεις φάουλ, θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην ιστορία.

Ο Ροναλντίνιο ανάμεσα σε αμέτρητες γυναίκες

Από τα πρώτα του χρόνια στην Μπαρτσελόνα άρχισε η πτώση του. Πολλά βίντεο της εποχής τον έδειχναν να χορεύει σε πάρτι με πολλές γυναίκες δίπλα του και η ομάδα τον δικαιολογούσε ότι είχε προβλήματα υγείας και για αυτό έχανε προπονήσεις. Κάποια στιγμή όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο τότε τεχνικός της ομάδας Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε την απόφαση να τον διώξει. Έτσι όλα πήραν την κάτω… βόλτα. Δεν σταμάταγε να οργανώνει πάρτι που διαρκούσαν ολόκληρες ημέρες με πολλές γυναίκες. Μια φορά, σε μια ντίσκο του Μιλάνο, ομάδα φιλάθλων της Milan έφτασαν σε σημείο να τον διώξουν και να τον αναγκάσουν να πάει σπίτι του. Κι αυτό γιατί την επόμενη ημέρα ακολουθούσε το ντέρμπι με την Ιντερ.

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη

Είναι απορίας άξιο πως κατάφερε με τα «χρυσά» συμβόλαια που είχε να είναι πάντα αντιμέτωπος με υπέρογκα χρέη και εντέλει ξανά πίσω στη φτώχεια. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν αποφάσισε να υποστηρίξει δημόσια τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο. Είχε δηλώσει αφερέγγυος και ο τραπεζικός του λογαριασμός είχε μόλις 6 ευρώ. Tότε του αφαιρέθηκε το διαβατήριο και αργότερα ήρθαν τα μπλεξίματα με την δικαιοσύνη της Βραζιλίας.

Κατασχέσεις για χρέη και φυλακή

Το 2019, οι Αρχές της Βραζιλίας κατάσχεσαν 57 ακίνητα, ενώ του απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα. Τα χρέη του ξεπερνούσαν τα 8 εκατ. ευρώ, όμως χρήματα δεν υπήρχαν για εξόφληση. Τότε κατάφερε να ξεφύγει από τη φυλακή. Στις 5 Μαρτίου του 2020, ο Ροναλντίνιο συνελήφθη στην Παραγουάη, καθώς προσπάθησε μαζί με τον αδελφό του να εισέλθει στη χώρα με πλαστό διαβατήριο. Τα δύο αδέλφια κρατήθηκαν και στο δικαστήριο ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν για την παραποίηση των εγγράφων. Η δικαστής δεν πείστηκε και έδωσε εντολή για την προφυλάκισή τους.

«Αρπαχτές» για να ζήσει

Η περιουσία του υπολογίζονταν στα 120 εκατ. ευρώ. Και όλα πλέον έχουν χαθεί. Το μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ζει πια από «αρπαχτές» και από εμφανίσεις του σε event και διαφημίσεις. Ο κόσμος έχει μείνει στο ταλέντο που απλόχερα του χάρισε ο Θεός και στα τρομερά γκολ που «φόρτωνε» τους αντιπάλους του. Πρόσφατα βρέθηκε στις φυλακές στην Ασουνθίον με 40 βαθμούς Κελσίου. Μαζί με ποινικούς και διεφθαρμένους αστυνομικούς. Παίζει μπάλα μαζί τους για να κερδίσει και να φάει λίγο χοιρινό παραπάνω. Ο κάτοχος του Μουντιάλ του 2002 παλεύει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και κανείς πια δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη του.

ΜουντιάλΡοναλντίνιοΧρυσή Μπάλαειδήσειςειδήσεις τώραΒραζιλία