Αθλητισμός|14.03.2024 16:00

Σάλος στην Αυστρία: Παίχτες της εθνικής φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα

Newsroom

Ο προπονητής της Εθνικής Αυστρίας, Ραλφ Ράνγκνικ απόδειξε έμπρακτα πως υποστηρίζει το όραμα για ένα ποδόσφαιρο χωρίς διακρίσεις, ανακοινώνοντας πως «κόβει» από την ομάδα τρεις παίκτες που αγωνίζονται στη Ραπίντ Βιέννης και οι οποίοι μετά τη νίκη επί της Αούστρια Βιέννης, τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα για τους αντιπάλους τους.

Ποιοι παίκτες έλεγαν ομοφοβικά συνθήματα 

Οι παίκτες που έκαναν την απαράδεκτη αυτή κίνηση είναι οι: Γκουίντο Μπουργκστάλερ, Μάρκο Γκρουλ και Νίκλας Χεντλ. Οι τρεις τους, μαζί με άλλους δύο τιμωρήθηκαν από το πειθαρχικό όργανο της αυστριακής Bundesliga με ποινές απαγόρευσης συμμετοχής σε κάποια από τα επόμενα και ο Ράνγκνικ τους απέκλεισε και από τα φιλικά παιχνίδια με Σλοβακία και Τουρκία.

«Δεν θα το ανεχθώ αυτό»

«Είναι κάτι που δεν θα το ανεχθώ σε μια ομάδα που είμαι προπονητής, είτε ένας σύλλογος είτε εδώ στην Εθνική Ομάδα. Όσα υποστηρίζουμε στην Εθνική είναι στην άλλη πλευρά της κλίμακας και το είπα στα παιδιά στο τηλέφωνο.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες πρέπει να αναλογιστούν αυτό το θέμα και να καταλάβουν τι σημαίνει για τους ανθρώπους το να προσβάλλονται και πέφτουν θύματα διακρίσεων δημόσια και με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής.

ποδόσφαιροΑυστρίαΕθνική ΑυστρίαςΡαλφ Ράνγκνικομοφοβίαειδήσεις τώρα