Αθλητισμός|19.03.2024 22:55

Θρίαμβος του Περιστερίου επί της Τενερίφης και σπουδαία πρόκριση στους 8 του BCL

Newsroom

Το Περιστέρι έκανε το... θαύμα του και «πέταξε» για τους 8 του Basketball Champions League. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήθελε και πήρε τη νίκη κόντρα στην ισχυρή Τενερίφη με 90-82, ενώ παράλληλα δέχθηκε και το δώρο απ' την Τουρκία για να φτάσει σ' αυτή τη μεγάλη πρόκριση.

Το Περιστέρι άρχισε με 0-3 στον όμιλό του, όμως με μια τρομερή αντεπίθεση και 3 στις 3 νίκες, έφτασε στην πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσεις. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση απ' την ομάδα των δυτικών προαστίων αλλά και η νίκη της αδιάφορης βαθμολογικά Πινάρ Καρσίγιακα επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ με 98-87, κάτι που έθεσε νοκ άουτ τους Ισραηλινούς καθώς το Περιστέρι υπερτερεί στην ισοβαθμία!

Πλέον το Περιστέρι πάει στην κλήρωση της Πέμπτης (21/3), όπου και θα μάθει τον αντίπαλό της (μία από τις πρώτες ομάδες των άλλων τριών γκρουπ), με τον οποίο θα παίξει με μειονέκτημα έδρας σε σειρά best of 3 (όποια ομάδα κάνει δύο νίκες περνάει στο Final 4).

Αγωνιστικά, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια. Παίζοντας με πολλή συγκέντρωση και μεγάλη θέληση για τη νίκη, πήρε στο τέλος αυτό που ήθελε, έχοντας 12/22 τρίποντα και 22 ασίστ. Κένι Ουίλιαμς και Λεωνίδας οι πρώτοι σκόρερ με 18 πόντους έκαστος, σούπερ νταμπλ-νταμπλ από τον κομβικό στο τέλος Τζο Ράγκλαντ με 15 πόντους και 14 ασίστ, ενώ ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ είχε 12 πόντους.

Από την άλλη πλευρά, όλα τα… λεφτά ήταν οι Μαρσελίνιο Χουέρτας με 31 πόντους και Κάιλ Γκάι με 26 πόντους, που όμως δεν έφταναν για την ομάδα του Τσους Βιντορέτα.

Περιστέρι: Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Λοβ 3, Ράγκλαντ 15, Ρένφρο 2, Ουίλιαμς 18 (3), Χουγκάζ 8 (1), Κασελάκης 18 (4), Μήτρου-Λονγκ 12 (2), Τόμπσον 6, Ξανθόπουλος.

Τενερίφη: Αμπρομάιτις 7, Ντόνερκαμπ 8 (2), Φιτιπάλντο, Γκάι 26 (2), Σάστρε , Κουκ 1, Ντιόπ, Φερνάντεθ, Γκιέρα 9, Χουέρτας 31 (1), Σερμαντίνι.

Highlights

Περιστέρι ΚΑΕΤενερίφηBasketball Champions Leagueειδήσεις τώραΒασίλης Σπανούλης