Αθλητισμός|08.04.2019 14:31

Ντέμης, Δώνης, Ζήκος συμφωνούν: Κανένα θέμα fair play στο γκολ του ΠΑΟΚ (vids)

Newsroom

Πολλή συζήτηση σήκωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία, για το οποίο οι Φθιώτες διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση του fair play. Ωστόσο, όπως τόνισαν οι Ντέμης Νικολαΐδης, Άκης Ζήκος, Κώστας Κατσουράνης, αλλά και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης δεν υπάρχει θέμα μη τήρησης του «ευ αγωνίζεσθαι».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Total Football» του Open TV σχολίασε πρώτος τις διαμαρτυρίες της ομάδας της Φθιώτιδας για την πτώση του Μπαράλες, περί μη τήρησης του fair play, τονίζοντας ότι κακώς «φωνάζει» η Λαμία. Την ίδια άποψη εξέφρασαν και δύο παλιοί συμπαίκτες του στην Ένωση, οι Άκης Ζήκος και Κώστας Κατσουράνης. 

Παράλληλα ο Ντέμης Νικολαΐδης καυτηρίασε την ατάκα του Λέο Μάτος για «κοριτσάκια», σε συνέντευξη που είχε δώσει νωρίτερα στην εκπομπή. «Πρέπει να παίζουν σαν άντρες και όχι σαν κοριτσάκια που έρχονται από το νηπιαγωγείο και κλαίγονται...» είπε ο Βραζιλιάνος.

Κι από την πλευρά του, ο τεχνικός των «πράσινων» πήρε θέση για το θέμα. «Θεωρώ πως σε αυτή τη φάση έχουν άδικο να αντιδρούν οι παικτες της Λαμιας στους παίκτες του ΠΑΟΚ, γιατί δεν είναι υποχρεωμένος ο αντίπαλος όταν ένας τραυματίζεται να βγάλει τη μπάλα έξω. Είναι υποχρεωμένοι οι παίκτες της Λαμίας, να συνεχίσουν να κάνουν άμυνα και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο παιχνίδι.

Νομίζω πως αυτό με το fair play, το έχουν μπερδέψει λίγο στην Ελλάδα. Πολλές φορές ο τρόπος που λειτουργούν πολλοί ποδοσφαιριστές στα τελευταία λεπτά είναι εντελώς λανθασμένος και προκλητικός με συνέπεια πολλές φορές, να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να αναγκάζεται ο αντίπαλος να βγάλει τη μπάλα έξω, να χάνεται η ροή του παιχνιδιού γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθιούνται οι ομάδες που έχουν το αποτέλεσμα. Εγώ θεωρώ ότι πως η ομάδα που έχει τραυματία θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει άμυνα και η άλλη ομάδα που έχει τη μπάλα στα πόδια, δεν είναι υποχρεωμένη να βγάλει τη μπάλα έξω.

Υπάρχουν πολλές ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που όταν θα συμβεί μια τέτοια φάση οι περισσότερες ομάδες δεν βγάζουν τη μπάλα έξω. Όλοι καταλαβαίνουν μέσα στο παιχνίδι αν κάποιος έχει τραυματιστεί σοβαρά».

ΛαμίαΝτέμης ΝικολαΐδηςΠΑΟΚΓιώργος Δώνης