Αθλητισμός|22.05.2024 16:47

Tελικός Conference League: Με διαπιστεύσεις θα πηγαίνουν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας στα σπίτια τους!

Newsroom

Την τελική του μορφή παίρνει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας για τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ θα δημιουργηθούν πέντε ζώνες ασφαλείας γύρω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια και η πρόσβαση στο γήπεδο θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν διαπίστευση. Ακόμα και οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που θα πηγαίνουν στο σπίτι τους. Μένει να διευκρινιστεί σε ποιες οδούς θα ισχύσει αυτό το μέτρο.

Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί

Στην συνάντηση αποφασίστηκε πως οι οπαδοί των δύο ομάδων θα μετακινηθούν από τα σημεία συγκέντρωσης μέχρι το γήπεδο. Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό από το σταθμό του Φαλήρου μέχρι τα Πευκάκια, ενώ οι Ιταλοί πιθανότατα θα φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια μέσω του Σταθμού Ειρήνη από το ΟΑΚΑ. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ηλεκτρικού, ενώ θα ζητηθεί παράταση του ωραρίου λειτουργίας για να εξασφαλιστεί η ομαλή αποχώρηση των φιλάθλων. Ο έλεγχος θα γίνεται με σκανάρισμα μέσω φορητών μηχανημάτων, με την τελευταία ζώνη ελέγχου να βρίσκεται περίπου 70 μέτρα πριν το γήπεδο.

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες ασφαλείας

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η διευθέτηση της μετακίνησης των επίσημων προσώπων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρευρεθούν στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αστυνομική δύναμη θα ανέρχεται σε περίπου 3.000 άτομα. Επιπλέον, πέρα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, θα ληφθούν μέτρα και στο κέντρο της Αθήνας, όπου προγραμματίζονται εκδηλώσεις πριν και κατά την ημέρα του τελικού.

ΦιορεντίναΟλυμπιακόςμέτρα ασφαλείαςEuropa Conference LeagueειδήσειςΤελικός Conference Leagueειδήσεις τώρα