Αθλητισμός|16.08.2020 18:27

Formula 1: Ο Μπότας την pole position στην Κίνα, ο Χάμιλτον δεύτερος

Newsroom

Ολα ρευστά δείχνουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Τούτη τη φορά, στο γκραν πρι της Κίνας, το οποίο μάλιστα είναι το 1000ό στην ιστορία του αθλήματος, η Mercedes πήρε τα ηνία και θα οδηγήσει την κούρσα καθώς ο Βάλτερι Μπότας και ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσουν την Κυριακή (14/4) από την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Ο Φινλανδός πιλότος ήταν ταχύτερος απ' τον Αγγλο ομόσταβλό του και παγκόσμιο πρωταθλητή, και πανηγύρισε την έβδομη pole position της καριέρας του. Πάντως ο Χάμιλτον έδειξε να βελτιώνει τον ρυθμό σε σχέση με τις δοκιμές και να κινείται πολύ πιο γρήγορα σε ορισμένα κομμάτια της πίστας.

Αντιθέτως, τα «κόκκινα άλογα» της Ferrari έμειναν στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίζει τρίτος και τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ τέταρτος.

Στη σειρά εκκίνησης θα ακολουθήσουν -και με... ομαδική αρμονία μάλιστα- ο Μαξ Φερστάπεν και ο Πιερ Γκασλί με τις Red Bull στο 5-6, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και Νίκο Χούλκενμπεργκ με τις Renault στο 7-8 και ο Κέβιν Μάγκνουσεν με τον Ρομέν Γκροσζάν με τις Haas στο 9-10.

Τα πράγματα πάντως δεν βαίνουν καλώς για τον Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος λόγω απώλειας ισχύος έμεινε εκτός δεκάδας και θα εκκινήσει από τη 13η θέση με την Alfa Romeo.

Οι δέκα πρώτοι των κατατακτήριων δοκιμών

GP ΚίναςΣεμπάστιαν ΦέτελΒάλτερι ΜπόταςΛιούις ΧάμιλτοναυτοκίνητοMercedesFerrariFormula 1