Αθλητισμός|23.04.2019 00:28

Χαμός στο Βελιγράδι στο ματς Ερυθρού Αστέρα - Μπουντούτσνοστ (vids)

Newsroom

Από επεισόδια σημαδεύτηκε ο πέμπτος τελικός της Αδριατικής Λίγκας μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Μπουντούτσνοστ στο Βελιγράδι. Οπαδοί του Αστέρα πριν από το τζάμπολ εισήλθαν στο παρκέ και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των παικτών της ομάδας από το Μαυροβούνιο, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής. Μάλιστα υπήρξε και ρίψη αντικειμένων με τους φιλοξενούμενους να καταγγέλλουν ότι εκτοξεύτηκαν από τις εξέδρες πέτρες και τούβλα προς το μέρος τους μέχρι και μια καρέκλα που χτύπησε τον Νέμανια Γκόρντιτς!

Οι Σέρβοι οπαδοί φώναζαν «σκοτώστε τους, σκοτώστε τους» αποκαλώντας «Αλβανούς» τους παίκτες της Μπουντούτσνοστ δίνοντας ουσιαστικά πολιτική και εθνικιστική διάσταση σε μια μπασκετική αναμέτρηση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στην Ποντγκόριτσα, έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας, όπου ο Αστέρας βίωσε κλίμα τρομοκρατίας. Γι' αυτό και τα αντίποινα στο Βελιγράδι... 

Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα, που δεν είχε αρχίσει ακόμη προθέρμανση, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και επέστρεψε στα αποδυτήρια, όπου έμεινε για περίπου 45' μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο αρχηγός της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς, Μπράνκο Λάζιτς, πήρε το μικρόφωνο προκειμένου για να ηρεμήσει το κοινό στη «Χάλα Πιονίρ».

Πάντως η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς όπως και η ένταση που θα ακολουθούσε, όταν προτού καν γεμίσει το γήπεδο ο άσος των φιλοξενούμενων Νόρις Κόουλ, ο οποίος έχει αναδειχτεί πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ, είχε βγει στο παρκέ για μερικά σουτ, κι αντέδρασε έντονα στις βρισιές που άκουγε από έναν οπαδό πετώντας του μια μπάλα με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία φωτιάς.

Τελικά οι παίκτες της Μπουντούτσνοστ μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, Πέταρ Πόποβιτς -είχε περάσει από την Κηφισιά- γύρισαν στο παρκέ αλλά ήταν φανερά επηρεασμένοι όπως φάνηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ερυθρός Αστέρας, των Μίλαν Τόμιτς, Στράτου Περπέρογλου και Κέι Σι Ρίβερς, συνέτριψε την αντίπαλό του με 97-54, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Αδριατική Λίγκα και κυρίως εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη Euroleague της νέας σεζόν.

Δείτε όσα έγιναν πριν από το τζάμπολ αλλά και μετά το τέλος του αγώνα:

T

T
T

Σερβίαεπεισόδιαμπάσκετ