Αθλητισμός|27.04.2019 01:50

Παναθηναϊκός: Το «ταβάνι» στα συμβόλαια και οι επόμενες κινήσεις

Κώστας Γουλής

Λίγες ημέρες πριν από το ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, όπου θα καθοριστεί (κι επίσημα) το μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Νίκος Νταμπίζας έχει βάλει ήδη σε «κουτάκια» το πώς θα «μοιράσει» και θα ανακατανέμει εντός της ομάδας, τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Όπως είχε επισημάνει προ ημερών και το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», ο προϋπολογισμός του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν θα είναι αυξημένος κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον εφετινό, που έφτασε τα 5,3 εκατ. ευρώ (με την εφορία), στο μικρότερο μπάτζετ του συλλόγου επί επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και πάλι μικρό, ελάχιστο για το μέγεθος του Παναθηναϊκού, ωστόσο σίγουρα θα λειτουργήσει βοηθητικά για να μπορέσει να κινηθεί με λίγο μεγαλύτερη άνεση στη μεταγραφική αγορά ο Νταμπίζας.

Με βάση δε, τους πρώτους υπολογισμούς που έχουν γίνει γύρω από τα λεφτά που αναμένεται να εξοικονομηθούν από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν (συμπεριλαμβανομένων των ποσών που θα χρειαστούν για να «σπάσουν» συμβόλαια), θα υπάρξει διαθέσιμο ακόμη ένα κονδύλι περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί στη μεταγραφική ενίσχυση και τις ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων παικτών όπως ο Κουρμπέλης, ο Μπουζούκης κ.ο.κ.

Σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφικές κινήσεις, οι «πράσινοι» αναμένεται να εστιάσουν σε πρώτη φάση στην ενίσχυση κατά μήκος του άξονα, με την απόκτηση τριών πιο «ψημένων» παικτών που θα ανεβάσουν το ποιοτικό επίπεδο του ρόστερ και θα «μπολιάσουν» την ομάδα με μεγαλύτερη προσωπικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τη μεταγραφή ενός υψηλόσωμου στόπερ, ενός σκληροτράχηλου αμυντικού μέσου (αντί του Κάτσε) κι ενός επιθετικού που θα πλαισιώσει τον Μακέντα. Στις συγκεκριμένες θέσεις, αναμένεται να «πέσουν» και τα περισσότερα χρήματα (όπως έχει διαφανεί κι απ’ τις πρώτες επαφές που έχει κάνει ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής με την «αγορά»), με «ταβάνι» τις 300.000-350.000€ για κάθε ένα απ’ τα τρία συμβόλαια.

Οι άλλες κινήσεις του ΠΑΟ

Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει δεδομένα ενίσχυση:

  1. Στη θέση του γκολκίπερ, με τον 19χρονο Σιαμπάνη να «ζεσταίνει» τα… γάντια του για να υπογράψει ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, για τρία χρόνια.
  2. Στα εξτρέμ με την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών, που θα έχουν διαφορετικά, αγωνιστικά χαρακτηριστικά απ’ τους υπάρχοντες.
  3. Στη μεσαία γραμμή με τη μεταγραφή ενός «αναπληρωματικού», κεντρικού χαφ που θα καλύψει το κενό του Τζανδάρη και (πιθανότατα) του Στάικου.
  4. Στα άκρα της άμυνας, με έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να παίξει ως «μπαλαντέρ» τόσο δεξιά, όσο κι αριστερά, δεδομένου ότι στη δεξιά πτέρυγα ο Κουλιμπαλί οδεύει προς αποχώρησε και στην αριστερή ο Χατζηθεοδωρίδης υπολογίζεται περισσότερο ως χαφ.
ΠαναθηναϊκόςΝίκος ΝταμπίζαςΓιάννης ΑλαφούζοςSuperLeague