Αθλητισμός|05.05.2019 01:51

Λίβερπουλ: Αισιόδοξα τα μηνύματα για Σαλάχ ενόψει Μπαρτσελόνα

Αλέξανδρος Λοθάνο

Παρ’ ότι ο τραυματισμός του Μοχάμεντ Σαλάχ στην δραματική νίκη της Λίβερπουλ επί της Νιούκαστλ ήταν σοκαριστικός, τα πρώτα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Αιγύπτιου σταρ των «Κόκκινων» είναι αισιόδοξα.

Ο «Βασιλιάς Μο», ο οποίος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και επάνω σε φορείο, χτύπησε στο κεφάλι και στην πλάτη ύστερα από εναέρια σύγκρουση με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μάρτιν Ντουμπράβκα.

Παρά το χτύπημα στο κεφάλι κατά την πτώση, ο Σαλάχ δεν πήγε στο νοσοκομείο μετά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο του «Σεντ Τζέιμς Παρκ», προφανώς γιατί έτσι αποφάσισε το ιατρικό τιμ της Λίβερπουλ που τον εξέτασε.

Καθησυχαστικός με την κατάσταση του Αιγύπτιου επιθετικού ήταν και ο Γιούργκεν Κλοπ στις δηλώσεις του, στις οποίες εξήγησε πως «όταν μπήκα στα αποδυτήρια, τον βρήκα να κάθεται και να βλέπει το ματς στην τηλεόραση. Μίλησα μαζί του, έδειχνε πραγματικά καλά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε».

Ο Σαλάχ, ο οποίος έφτασε τα 32 γκολ στην σεζόν (τα 21 στην Premier League, όπου είναι πρώτος σκόρερ), αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στην ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League (Τρίτη 7/5, 22:00), όπου η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να ανατρέψει στο «Ανφιλντ» την ήττα της με 3-0 στο «Καμπ Νόου».

Σε αντίθεση με τον Αιγύπτιο, νοκ άουτ έχει τεθεί ο Ναμπί Κεϊτά (για το υπόλοιπο της σεζόν), ενώ δεν προλαβαίνει την ρεβάνς ούτε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος στο πρώτο ματς έπαιξε αλλαγή για λίγα λεπτά.

«Δεν θα είναι έτοιμος για την Τρίτη» προανήγγειλε για τον Βραζιλιάνο επιθετικό ο Κλοπ, ο οποίος πιθανόν να ξεκινήσει έναν εκ των Ντάνιελ Στάριτζ ή Ντιβόκ Οριγκί στην κορυφή της γραμμής κρούσης, μετά το (μάλλον αποτυχημένο) πείραμα με τον Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ.

ποδόσφαιροΜοχάμεντ ΣαλάχΛίβερπουλτραυματισμοί