Αθλητισμός|13.09.2025 23:30

Davis Cup: Η Ελλάδα ισοφάρισε τη Βραζιλία με νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αυτό που έπρεπε και κράτησε «όρθια» την Ελλάδα απέναντι στη Βραζιλία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το tie για το Davis Cup. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε την κλάση του και επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση του 25χρονου Τιάγκο Γουίλντ (Νο.146) με 6-2, 6-1 σε μόλις 70 λεπτά.

Η μάχη με τους Βραζιλιάνους συνεχίζεται την Κυριακή (14/9), με το πρόγραμμα να ανοίγει στο διπλό, όπου ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί μαζί με τον Στέφανο –ή με άλλον παρτενέρ, ανάλογα με τις επιλογές του προπονητή– απέναντι στους έμπειρους Μαρσέλο Μέλο και Ραφαέλ Μάτος. Ακολούθως θα διεξαχθεί το μεγάλο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον ταλαντούχο Ζοάο Φονσέκα, ενώ το tie θα κλείσει με την αναμέτρηση Σακελλαρίδη-Γουίλντ. Φυσικά, τα ζευγάρια μπορεί να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη της σειράς.

Είχε προηγηθεί η νίκη του Ζοάο Φονσέκα επί του μαχητικού Στέφανου Σακελλαρίδη με 7-5, 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 52 λεπτά, χαρίζοντας το προβάδισμα στη Βραζιλία στη σειρά με την Ελλάδα για το World Group 1 του Davis Cup, που φιλοξενείται στο ανακαινισμένο κορτ του ΟΑΚΑ.

Στέφανος ΤσιτσιπάςDavis CupΤένις