Αθλητισμός|10.11.2018 21:19

Μαραθώνιος: Kάρεν Γουόρενφο: Τρέχω για να νικήσω την ασθένειά μου

Κώστας Ασημακόπουλος

Η 45χρονη Kάρεν Γουόρενφο εργάζεται πολλές ώρες σε εταιρεία που έχει έδρα το Βανκούβερ του Καναδά και η οποία δραστηριοποιείται σε γεωλογικές έρευνες, µελέτες και χαρτογραφήσεις εδάφους. Εχει δύσκολες και απόρρητες επαγγελµατικές αποστολές για εταιρείες που κάνουν εξορύξεις µετάλλων, αλλά µαζεύει τα ρεπό της
για να ταξιδεύει σε όλο τον κόσµο και να αγωνίζεται σε µαραθωνίους.

Τα άσχηµα νέα είναι πως εδώ και 18 χρόνια έχει διαγνωσθεί µε συµπτώµατα σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ολα ξεκίνησαν το 2000, όταν σε ηλικία 27 ετών γνώρισε τον σύζυγό της Στιβ, µε τον οποίο έτρεξαν για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο του Βανκούβερ. Την πρώτη φορά έκανε χρόνο 4 ώρες και 8 λεπτά. Μετά τα δυσάρεστα νέα των ιατρικών εξετάσεων, όχι µόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά συνέχισε τη ζωή της ως φυσιολογικός άνθρωπος. Εχουν τρέξει σε µαραθωνίους 62 διαφορετικών χωρών, µεταξύ αυτών στην Κένυα και στην Τζαµάικα, όπου έκανε τη µεγάλη έκπληξη και πήρε την πρώτη θέση.

Άλλες τρεις φορές στο παρελθόν είχε προγραµµατίσει να έρθει στην Ελλάδα, αλλά επαγγελµατικά απρόοπτα και τραυµατισµοί ανέβαλαν τον µεγάλο στόχο να αγωνιστεί στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. «Αυτήν τη φορά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εµπόδιο και επιτέλους θα γίνει το όνειρό µας πραγµατικότητα. Με τον σύζυγό µου έχουµε διαβάσει τόσα πολλά για την Αθήνα και το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυµπιακοί Αγώνες. Ανυποµονώ να τερµατίσω στο στάδιο, που είναι από µάρµαρο και λένε όλοι πως είναι η κορύφωση κάθε µαραθωνοδρόµου» λέει στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» η Κάρεν Γουόρενφο.

Σχετικά µε τη σοβαρή ασθένειά της, τόνισε: «Είναι το µυστικό µου που το αποκαλύπτω πρώτη φορά. ∆εν το γνωρίζουν ούτε οι συνάδελφοί µου. Ο σύζυγός µου µε προέτρεψε να τρέξω και από τότε παλεύω την ασθένεια. ∆εν το έχω βάλει κάτω και έχω κερδίσει τον Μαραθώνιο “ρέγκε” της Τζαµάικας, τον Μαουί Παραντάις στη Χαβάη
και ο χρόνος µου κατέβηκε στις 3 ώρες και 2 λεπτά». «Απελευθερωµένη».

Η Κάρεν και ο σύζυγός της δεν θα είναι οι µόνοι Καναδοί που θα τρέξουν την Κυριακή στον Μαραθώνιο, ενώ είναι και µέλη της ΑΙMS, που παγκοσµίως έχει µέλη από 120 χώρες: «Θα είµαστε πάνω από 20 Καναδοί από το Βανκούβερ. Ανυποµονούµε να βρεθούµε στην εκκίνηση στον Μαραθώνα και να ζήσουµε την εµπειρία. Μαζί µε τον σύζυγό µου είµαστε µέλη της AIMS, πήγαµε και στο συνέδριό της στη Νότια Αφρική και τρέξαµε συντροφιά στον Μαραθώνιο εκεί. Εχουµε γνωρίσει όλο τον κόσµο, έχουµε κάνει πολλούς φίλους και κάθε φορά βελτιώνουµε τις επιδόσεις µας, χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό µας. Είµαι 45 ετών, νιώθω απελευθερωµένη και ταυτόχρονα γεµάτη από συναισθήµατα και δυνατή για να αντιµετωπίσω κάθε δυσκολία» 

Kάρεν Γουόρενφοκλασσικός μαραθώνιος36ος αυθεντικός Μαραθωνίος Αθηνώνμαραθώνιος