Αθλητισμός|30.05.2019 10:18

Παναθηναϊκός: Η προ εβδομάδων... πόρτα στην Μπράγκα για τον Μπουζούκη!

Κώστας Γουλής

Σε ένα απ’ τα βασικά κεφάλαια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε την Τρίτη (28/5), ο Νίκος Νταμπίζας -θέλοντας να εξηγήσει την πολιτική του κλαμπ στις πωλήσεις- χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την αρνητική απάντηση του Παναθηναϊκού στην Εστουδιάντες για τον Ινσούα, συμπληρώνοντας πως «…υπήρξαν κι άλλες προτάσεις που δεν έχουν βγει προς τα έξω κι έχουν απορριφθεί. Και είναι καλό ο κόσμος να το γνωρίζει».

Πλην του αργεντίνικου «φλερτ», οι πληροφορίες του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν πως οι «πράσινοι» απέρριψαν προ λίγων εβδομάδων, ακόμη μία προσέγγιση για βασικό ποδοσφαιριστή τους από ομάδα του εξωτερικού: Αυτή της Μπράγκα για τον Γιάννη Μπουζούκη! Μολονότι γράφτηκαν και να κυκλοφόρησαν πολλά ως προς τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον 21χρονο (στενό «τσεκάρισμα» από Μπενφίκα, Βιγιαρεάλ, Χετάφε), ο σύλλογος που έκανε την «επόμενη» κίνηση για τον «Μπούζου» ήταν η 4η ομάδα της Πορτογαλίας, που απευθύνθηκε τόσο προς τους «πράσινους», όσο και προς την πλευρά του παίκτη.

Η προσφορά της Μπράγκα ωστόσο, ήταν πολύ χαμηλή και δεν ξεπερνούσε (με μπόνους) το 1 εκατ. €, με τον Νταμπίζα να τελειώνει εκεί την κουβέντα, απ’ τη στιγμή που ο νεαρός άσος κοστολογείται στα 4 εκατ. €, ενώ προτεραιότητα του κλαμπ, είναι να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο.

Σε ο,τι αφορά την εν λόγω διαδικασία διαπραγμάτευσης για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το 2022, στις πρώτες συζητήσεις υπήρξε μία μικρή απόσταση περίπου 30.000€ (η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν 120.000€), συν κάποιες άλλες παραμέτρους (ενοίκιο σπιτιού κλπ). Απ’ την άλλη όμως είναι ξεκάθαρη η διάθεση (και) των δύο πλευρών για να τα βρουν. Και υπάρχει εκτίμηση πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει οριστική συμφωνία, τόσο για τον Μπουζούκη, όσο και για τους Μαυρομμάτη, Θεοχάρη.

SuperLeagueΓιάννης ΜπουζούκηςΠαναθηναϊκόςΝίκος Νταμπίζας