Αθλητισμός|06.10.2026 22:00

Ευρωπαϊκές νίκες και χαμόγελα για Μύκονο και Περιστέρι

Newsroom

Ιδανικά ξεκίνησε η ευρωπαϊκή βραδιά για Μύκονο και Περιστέρι, που μπήκαν με το δεξί στις υποχρεώσεις τους στις διοργανώσεις της FIBA. Η Μύκονος πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της, διαλύοντας τη Νέφτσι με 78-58 για το FIBA Europe Cup, ενώ το Περιστέρι λύγισε την Μπάμπεργκ με 93-87 σε ένα δραματικό παιχνίδι για το Basketball Champions League.

Μύκονος - Νέφτσι 78-58

Ιστορική βραδιά για τη Μύκονο, η οποία συνδύασε την πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της ιστορίας της με μία επιβλητική νίκη. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου επικράτησε με 78-58 της Νέφτσι στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του FIBA Europe Cup.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 25-19, όμως η Νέφτσι αντέδρασε πριν από το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την κατάσταση και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων (34-40).

Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκε ολοκληρωτικά στη Μύκονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ, έτρεξε επιμέρους σκορ 23-4 και μετέτρεψε το -6 σε +13 (57-44). Η Νέφτσι δεν κατάφερε να αντιδράσει ξανά και στην τελευταία περίοδο η Μύκονος διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμά της, φτάνοντας στο τελικό +20.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σκουλίδας με 16 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ενώ ο Φάντερμπερκ πρόσθεσε 15. Από 11 σημείωσαν Τσάιλντς και Λαβ.

Μύκονος: Φάντερμπερκ 15, Άπλμπι 8, Τσάιλντς 11, Καββαδάς 3, Λάγιος, Σκουλίδας 16, Τίγκας 5, Σιδηροηλίας, Ιατρίδης 2, Λαβ 11, Χάρελ 7.

Νέφτσι: Πράις 12, Χόκινς 2, Νασίροφ, Στεπάνοβιτς 11, Τουργκούτ 6, Στάροβλαχ 5, Ακμπάροφ, Χάουαρντ 17, Χιξ 5.

Περιστέρι - Μπάμπεργκ 93-87

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλες ανατροπές και συνεχείς αλλαγές συναισθημάτων, το Περιστέρι έδειξε χαρακτήρα στο φινάλε και επικράτησε με 93-87 της Μπάμπεργκ στο «Ανδρέας Παπανδρέου», ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο Basketball Champions League.

Η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου μπήκε δυνατά αμυντικά, αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε τέσσερα λάθη στα πρώτα τέσσερα λεπτά, όμως επιθετικά δεν μπόρεσε αρχικά να αξιοποιήσει την πίεσή της. Η Μπάμπεργκ βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, προηγήθηκε με 11-6 στο 5’ και λίγο αργότερα έφτασε στο +7 (19-12), πριν το Περιστέρι μειώσει σε 22-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η εικόνα άλλαξε πλήρως στη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους και παράλληλα βρήκαν ρυθμό από μακριά. Ο Φράιντελ έδωσε το πρώτο προβάδισμα (23-22) και στη συνέχεια ένα σερί 11-0 έφερε το Περιστέρι στο +7 (29-22). Η Μπάμπεργκ επέστρεψε και ισοφάρισε σε 40-40, όμως η ελληνική ομάδα είχε καλύτερο τελείωμα στο ημίχρονο. Ο Παπαδάκης έγραψε το 48-42 και το 5-0 των τελευταίων κατοχών έστειλε το Περιστέρι στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (53-42).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην τρίτη περίοδο. Με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα, έφτασαν ακόμη και στο +22 (64-42) στο 25’. Κι όμως, το παιχνίδι κάθε άλλο παρά είχε τελειώσει. Η Μπάμπεργκ απάντησε με εντυπωσιακό επιμέρους 20-5, μείωσε σε 69-62 και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο 70-64, μετατρέποντας ξανά την αναμέτρηση σε ντέρμπι.

Τα πολλά λάθη του Περιστερίου έδωσαν στους Γερμανούς την ευκαιρία να επιστρέψουν ολοκληρωτικά. Η Μπάμπεργκ πλησίασε στον πόντο (77-76) και με δύο διαδοχικά τρίποντα πέρασε μπροστά με 82-77 στο 36’. Η απάντηση του Περιστερίου ήταν άμεση. Με σερί 6-0 ανέκτησε το προβάδισμα (83-82), όμως η Μπάμπεργκ πέρασε ξανά μπροστά με τρίποντο του Χόχσταντερ για το 87-86.

Το καθοριστικό χτύπημα ήρθε από τον Νικολαΐδη. Με το σκορ στο 87-87 και 39,6’’ να απομένουν, ευστόχησε σε ένα απίθανο τρίποντο με ταμπλό για το 90-87. Η Μπάμπεργκ αστόχησε στην επόμενη κατοχή και το Περιστέρι διαχειρίστηκε σωστά τα τελευταία δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη με 93-87.

Περιστέρι: Φιντς 21 (2), Πέιν 11, Ιτούνας, Γκιουζέλης 3 (1), Φράιντελ 13 (3, 8ρ.), Χατζηδάκης 4, Παπαδάκης 5 (1), Κάριους 3 (1), Άντερσον 5, Νικολαϊδης 8 (1)

Μπάμπεργκ: Μπέρε 7, Ράιτ 11 (1), Τζόουνς 6, Γουϊλσον 10 (2), Μπαλίντ 17 (5), Σκοτ 9 (2), Τέρι 2, Κέπελερ 3 (1), Χόχσταντερ 16 (3), Ομπιέσι 6

ΜύκονοςFiba Europe CupΕΘΝΟΣΠΟΡειδήσεις τώραChampions LeagueΠεριστέρι ΚΑΕ