Αθλητισμός|19.06.2019 11:16

Παναθηναϊκός: Το «τσεκ» του Νταμπίζα σε Ντζουμ και Τζόνστον

Κώστας Γουλής

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει βάλει στο… συρτάρι (προς το παρόν) τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, εστιάζοντας στα ανοικτά «μέτωπα» των ανανεώσεων και στις αποδεσμεύσεις, ωστόσο απ’ την άλλη έχει ήδη αρχίσει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό (και) τις τελικές λίστες με τους υποψήφιους στόχους, μετά την προεργασία που έκανε το τελευταίο δίμηνο στις αγορές του εξωτερικού. Οι πληροφορίες του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν πως ένα απ’ τα (ουκ ολίγα) ταξίδια που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» ήταν στο Εδιμβούργο. Κι όχι σε ένα… απλό ματς, αλλά στον τελικό Κυπέλλου Σκοτίας, Χαρτς-Σέλτικ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου στο «Tynecastle Park» (νίκησαν οι Κέλτες 2-1), έχοντας στραμμένη την προσοχή του σε δύο παίκτες που έχουν προταθεί στους «πράσινους».

Ο πρώτος ήταν ο 30χρονος διεθνής Καμερουνέζος κεντρικός μέσος Αρνόντ Ντζουμ (17 συμμετοχές στα «λιοντάρια»), που έκλεισε μία πολύ «γεμάτη» σεζόν με 40 ματς, έχοντας «γράψει» 3 γκολ και 4 ασίστ με τους «Τζάμπος». Ο Ντζουμ έμεινε ελεύθερος στις 31 Μαΐου απ’ τη Χαρτς και ψάχνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, έχοντας ως «διαβατήριο» και την παρουσία του με την εθνική Καμερούν στο Κόπα Άφρικα που ξεκινάει την Παρασκευή στα γήπεδα της Αιγύπτου. Ο 30χρονος έχει ήδη αρνηθεί πρόταση ανανέωσης της Χαρτς, ενώ απασχόλησε σοβαρά και τον Απόλλωνα Λεμεσού, όμως η υπόθεσή του «μπήκε» στο… ψυγείο, διότι η κυπριακή ομάδα «καιγόταν» για την απάντησή του πριν τα μέσα Ιουνίου. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο Ντζουμ είναι μεταξύ των περιπτώσεων που ενδιαφέρουν τον Νταμπίζα, ενώ το κασέ του είναι προσιτό κι εντός των δυνατοτήτων των «πράσινων» (περίπου 150.000 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΤΖΟΥΜ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΣ

Η δεύτερη περίπτωση που ήθελε να «τσεκάρει» ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής ήταν ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ της Σέλτικ, Μίκι Τζόνστον (5 γκολ και 1 ασίστ σε 23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τους Κέλτες), ο οποίος προτάθηκε στον Νταμπίζα απ’ το αγγλικό γραφείο που εκπροσωπεί και τον Αρμενάκα. Η Σέλτικ παραχωρεί τον Τζόνστον με δανεισμό (έχει συμβόλαιο έως το 2023), καθώς τον θεωρεί ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για το μέλλον και θέλει να πάρει κι άλλα παιχνίδια για να εξελιχθεί και το όνομά του είναι σ’ αυτά που έχουν «κυκλώσει» οι «πράσινοι».

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΖΟΝΣΤΟΝ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΣΕΛΤΙΚ

Τέλος, στο «τριφύλλι» προτάθηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης, που μένει ελεύθερος απ’ τον Αρη. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αρέσει στον Δώνη, ωστόσο επί του παρόντος είναι πολύ πιο χαμηλά (3η-4η επιλογή) στη λίστα με τους υποψήφιους εξτρέμ.

Νίκος ΝταμπίζαςΑρνόντ ΝτζουμποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςμεταγραφέςΧαρτς