Αθλητισμός|22.06.2019 08:50

Παναθηναϊκός: Οι μεγάλες αλλαγές στην Ακαδημία του «τριφυλλιού»

Κώστας Γουλής

Δεν θα είναι σαν τα… άλλα καλοκαίρια, το εφετινό στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Κι μολονότι αργούν ακόμη οι αλλαγές στη δομή και στο οργανόγραμμα των τμημάτων υποδομής (οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλες οι ανακοινώσεις θα γίνουν απ’ τις αρχές Ιουλίου και μετά), οι πρώτες, «βασικές» αποφάσεις ως προς τις προσθαφαιρέσεις του δυναμικού, έχουν ήδη παρθεί.

Όχι από τον Τάκη Φύσσα, ο οποίος έχει επικεντρωθεί σε πρώτο βαθμό στα προεκλογικά του, όντας υποψήφιος στη νοτιοανατολική Αττική με τη ΝΔ, κι όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει απ’ την Ακαδημία του Παναθηναϊκού μετά τις εκλογές, έπειτα από 2,5 πολύ πετυχημένα χρόνια στην τεχνική διεύθυνση των τμημάτων υποδομής.

Ολο το «πακέτο» των αλλαγών στην Ακαδημία το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος φέρεται να έχει «κλειδώσει» ήδη τις πρώτες κινήσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αποχωρήσεις: Χατζόπουλος, Μπαϊράμης, Βλαχογιάννης

Εκτός από τον Φύσσα, που ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει τα «φυτώρια» του Παναθηναϊκού, αλλά και τον σκάουτ Γιώργο Φαμέλη που αποχώρησε προ δύο εβδομάδων -αποδεχόμενος πρόταση του Ολυμπιακού με καλύτερους οικονομικούς όρους- οι πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν πως θα υπάρξουν δεδομένα άλλα τρία «αντίο»: Οι Άγγελος Χατζόπουλος, Σταύρος Μπαϊράμης και Πάνος Βλαχογιάννης. Ο πρώτος είναι προπονητής της Κ16, ο δεύτερος ήταν ο άμεσος συνεργάτης του, έχοντας παράλληλα υπό την εποπτεία του και την Κ14 και ο τρίτος είναι τεχνικός της Κ12. Από εκεί και πέρα, ίσως υπάρξουν κι άλλες μια-δυο αλλαγές, ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο. Ιδίως εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει προσεγγίσει τον Κώστα Φρατζέσκο για να αναλάβει βοηθός προπονητή στο πλευρό του Αργύριου Γιαννίκη.

New entries: Σίμος, Ρότσα, Μπαρτζώκας, Τασουνίδης

Εκτός από τις απομακρύνσεις ωστόσο, θα υπάρξουν και προσλήψεις και… new entries. Ήδη, όπως ανέφερε προ ημερών (13/6) το ethnos.gr και το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Παναγιώτη Μπαρτζώκα σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων, ενώ μένουν λεπτομέρειες για να επισημοποιηθεί και το come back του Γιώργου Σίμου, αυτή τη φορά στο ρόλο του αρχιπροπονητή όλης της Ακαδημίας. Του ανθρώπου δηλαδή που θα έχει πλέον όλο το γενικό πρόσταγμα στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού.

Ενίσχυση θα υπάρξει και στο τμήμα σκάουτινγκ, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να αναλαμβάνει (αυτή τη φορά) το ρόλο του chief scout και της αναδιοργάνωσης όλου του τμήματος σκάουτινγκ.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πηγές, έχουν γίνει ήδη επαφές και με τον Πέτρο Τασουνίδη (κάτοχο UEFA A και UEFA Elite Youth A’), ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν σε Φωστήρα, Καλλιθέα, Πανιώνιο, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Κ15 της ΑΕΚ.

Νίκος ΝταμπίζαςSuperLeagueποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΤάκης Φύσσας