Αθλητισμός|22.06.2019 04:14

Copa America: Και η Χιλή έκλεισε θέση στην οκτάδα (vids)

Newsroom

Η Κολομβία, μετά το 1-0 επί του Κατάρ, έκανε την αρχή και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του 46ου Copa America. Το παράδειγμα των «Καφετέρος» ακολούθησε η Χιλή, κάτοχος των τελευταίων δύο διοργανώσεων.

Η «Ρόχα» του Ρεϊνάλντο Ρουέδα, η οποία θέλει να κάνει ένα ιστορικό «3 στα 3», εκμεταλλεύτηκε την μεγαλύτερη εμπειρία της, επικράτησε 2-1 του Ισημερινού στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα και διπλασίασε τις νίκες της στον τρίτο όμιλο, ούσα πλέον στην τελική οκτάδα.

Η Χιλή, η οποία είχε κάνει ποδαρικό με εμφατικό 4-0 επί της Ιαπωνίας, μπήκε πολύ δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς (8’) όταν, ύστερα από κόρνερ, ο Χοσέ Πέδρο Φουενσαλίδα έπιασε δυνατό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα του Ισημερινού.

Το 1-0 της Χιλής

 

Ο Ισημερινός, ο οποίος είχε κάνει πρεμιέρα με βαριά ήττα από την Ουρουγουάη (0-4), έψαχνε να κάνει «σεφτέ» βαθμών και κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα, αφού στο 26ο λεπτό ο τερματοφύλακας της Χιλής, Γκαμπριέλ Αριας, καθυστέρησε στην έξοδό του, ανέτρεψε τον Τζέγκσον Μέντες μέσα στην περιοχή και το καθαρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ενερ Βαλένσια.

Το 1-1 του Ισημερινού

 

Οι Χιλιανοί «πάγωσαν» για λίγο από την ισοφάριση, αλλά δεν πτοήθηκαν, επέμειναν και δικαιώθηκαν. Ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος δείχνει μεταμορφωμένος στα γήπεδα της Βραζιλίας, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Ισημερινού και με απευθείας σουτ, νίκησε τον Αλεξάντερ Ντομίνγκες (51’), σε ένα γκολ που αποδείχθηκε καθοριστικό.

Το 2-1 της Χιλής

 

Οι δύο ομάδες κυνήγησαν μέχρι τέλους ένα ακόμα γκολ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ισημερινό να τελειώνει το ματς με δέκα παίκτες, λόγω δίκαιης αποβολής του Γκαμπριέλ Ατσίλιερ στις καθυστερήσεις.

Η Χιλή είναι σίγουρα στους «8» και χρειάζεται έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με την δεύτερη Ουρουγουάη για να είναι και πρώτη (Τρίτη 25/6, 02.00), ενώ Ιαπωνία και Ισημερινός θα παλέψουν για τη νίκη, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να τους δώσει το εισιτήριο ως μια από τις δύο καλύτερες τρίτες (Τρίτη 25/6, 02.00).

Απόψε (22/6, 22.00), ολοκληρώνεται ο πρώτος όμιλος, με ντέρμπι κορυφής μεταξύ των ισόβαθμων Περού και Βραζιλίας (από τέσσερις βαθμούς έκαστη), ενώ η τρίτη Βενεζουέλα (δύο βαθμοί) ψάχνει νίκη επί της ουραγού Βολιβίας (μηδέν βαθμοί), ώστε να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση.

3ος όμιλος (βαθμολογία)

ΧΙΛΗ 6 (6-1)

Ουρουγουάη 4 (6-2)

Ιαπωνία 1 (2-6)

Ισημερινός 0 (1-6)

ποδόσφαιροΙσημερινόςΧιλήCopa America