• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο Τραμπ αποκάλυψε πού σκοντάφτει η συμφωνία με το Ιράν - Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο κείμενοΟι πρώτες εικόνες μετά τους ισχυρούς σεισμούς στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά - Επί ποδός Πυροσβεστική και ΕΜΑΚΆναψαν φωτιές οι πληροφορίες για συμφωνητικό Ντίλιαν και ΕΥΠ για το Predator - Παρέμβαση Δικαιοσύνης ζητά το ΠΑΣΟΚΑποκάλυψη FT: Το μήνυμα του Ζελένσκι στον Πούτιν μέσω Αμπράμοβιτς - Ποιος ο ρόλος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου
δημοφιλές τώρα: Παγκόσμιο σοκ: Κατέρρευσε ξανά μέσα στο γήπεδο ο Κρίστιαν Έρικσεν
Homepage ┋   Αθλητισμός   ┋   18.06.2019 09:08
ΕΘΝΟΣ SportInterwetten
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Κόκκινα» χτυπήματα

Copa America: Με «4άρα» επί της Ιαπωνίας άρχισε η κάτοχος Χιλή (vids)

Εντυπωσιακό ποδαρικό των Χιλιανών – Πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του 18χρονου νέου άσου της Ρεάλ, Τακεφούσα Κούμπο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Πολύ αποτελεσματική στην πρεμιέρα της η Χιλή
Πολύ αποτελεσματική στην πρεμιέρα της η Χιλή
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η Αργεντινή, από το 1945 έως το 1947, έγινε η μοναδική ομάδα που κατέκτησε τρεις διαδοχικές φορές το Copa America. Η Χιλή θέλει φέτος να γίνει η δεύτερη που τα καταφέρνει στην ιστορία της διοργάνωσης, στην οποία κατάφερε να μπει εντυπωσιακά με το δεξί, εις βάρος της Ιαπωνίας (4-0), καλεσμένη στο Copa America, όπως και το Κατάρ που πήρε 2-2 από την Παραγουάη στην πρεμιέρα του.

Παρά το βαρύ τελικό σκορ, η Ιαπωνία ήταν ανταγωνιστική, έχασε τέσσερις (!) εξαιρετικές ευκαιρίες με τον 20χρονο Αγιάσε Ουέντα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην εθνική ομάδα και δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Πρώτη και για τον 18χρονο Τακεφούσα Κούμπο, τον οποίο απέκτησε πριν από λίγα 24ωρα η Ρεάλ Μαδρίτης και απέδειξε γιατί τον έκανε δικό της η «Βασίλισσα».

Ο δεύτερος νεότερος παίκτης που φοράει την φανέλα της Εθνικής Ανδρών της Ιαπωνίας, ο οποίος μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην… Μπαρτσελόνα, ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του με ωραίες ντρίμπλες και μια σπουδαία ευκαιρία, που δημιούργησε (και έχασε) ο ίδιος.

https://twitter.com/ScoutCompsHD/status/1140760934128001024 https://twitter.com/PasionRM13/status/1140781613967708161

«Κόκκινα» χτυπήματα

Η Χιλή, με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην διοργάνωση, είχε υπομονή στο παιχνίδι της, ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της απέναντι σε μια Ιαπωνία με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους (41’), ο Τσάρλες Αράνγκις εκτέλεσε κόρνερ και ο Ερικ Πούλγκαρ, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της ασιατικής άμυνας, σκόραρε με δυνατή κεφαλιά.

Το 1-0 της Χιλής

https://www.youtube.com/watch?v=RlXpzLBeOm4

Το γκολ του παίκτη της Μπολόνια έλυσε τα πόδια των παικτών του (Κολομβιανού) Ρεϊνάλδο Ρουέδα, ο οποίος χαρακτήρισε φαβορί της διοργάνωσης την Ουρουγουάη (4-0 τον Ισημερινό), αλλά είδε την ομάδα του να κάνει και αυτή εντυπωσιακή πρεμιέρα στην διοργάνωση.

Η «Ρόχα» (Κόκκινη) κλείδωσε το πρώτο «τρίποντο» στο 54ο λεπτό, όταν ο Εδουάρδο Βάργκας συνδυάστηκε με τον Μαουρίσιο Ισλα και, στο κοντινό του πλασέ, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο, κάνοντας αδύνατη την αντίδραση του 19χρονου Κεϊσούκε Οσάκο.

Το 2-0 της Χιλής

https://www.youtube.com/watch?v=gsWkd9pyhik

Η Ιαπωνία, σαφώς πιο δραστήρια στο δεύτερο μέρος, επιδόθηκε σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και, παρά την ήττα, άφησε καλές εντυπώσεις, στο παιχνίδι που έκλεισε την πρώτη αγωνιστική της φάσης ομίλων του 46ου Copa America.

Οτι δεν κατάφερε η Ιαπωνία, το πέτυχε η Χιλή. Ωραία ατομική ενέργεια του Αράνγκις, γυριστή σέντρα προς τον Αλέξις Σάντσες και γκολ – λύτρωση για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Χιλής (82’), ύστερα από μια κάκιστη σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 3-0 της Χιλής

https://www.youtube.com/watch?v=gtdRYhxVzM0

Η ομάδα του Ρουέδα, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Βάργκας πρόλαβε την έξοδο του Οσάκο, τον «κρέμασε» και πέτυχε το δωδέκατο γκολ του σε τελικές φάσεις Copa America (83’).

Το 4-0 της Χιλής

https://www.youtube.com/watch?v=Ka4nL6p5Xso

1ος όμιλος (βαθμολογία)

Βραζιλία 3 (3-0)

Βενεζουέλα 1 (0-0)

Περού 1 (0-0)

Βολιβία 0 (0-3)

2ος όμιλος (βαθμολογία)

Κολομβία 3 (2-0)

Κατάρ 1 (2-2)

Παραγουάη 1 (2-2)

Αργεντινή 0 (0-2)

3ος όμιλος (βαθμολογία)

Ουρουγουάη 3 (4-0)

Χιλή 3 (4-0)

Ιαπωνία 0 (0-4)

Ισημερινός 0 (0-4)

Διαβάστε ακόμη

«Είμαι γριούλα, βοηθήστε με να φτιάξω το σπιτάκι μου»: Οι μαρτυρίες και η απόγνωση κατοίκων μετά τους σεισμούς στην Εύβοια

Παγκόσμιο σοκ: Κατέρρευσε ξανά μέσα στο γήπεδο ο Κρίστιαν Έρικσεν

Θρίλερ στο Αίγιο: Συνελήφθη μετά από 27 χρόνια ο καταζητούμενος Τζέιμς Δαλαμάγκας - Ζούσε ως «Αντώνης Τζίμας»

Η Lego ανακοίνωσε το μεγαλύτερο σετ στην ιστορία της: Ένα αντίγραφο της Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ποδόσφαιρο
  • Χιλή
  • Ιαπωνία
  • Copa America
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr