Αθλητισμός|23.06.2019 09:05

Παναθηναϊκός: Ο Μπουζούκης «θυσιάζει» τα... μπάνια με στόχο την εξέλιξή του

Κώστας Γουλής

Θα μπορούσε να βρίσκεται (ακόμα) σε κάποια παραλία, όπως κάνουν οι περισσότεροι συμπαίκτες του, δεδομένου ότι η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ξεκινάει σε περίπου δύο εβδομάδες (4 Ιουλίου). Πόσω μάλλον απ’ τη στιγμή που οι μέρες ξεκούρασης του Γιάννη Μπουζούκη (περί ου ο λόγος), δεν ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου μαζί με το υπόλοιπο «πράσινο» γκρουπ, αλλά ένα δεκαήμερο αργότερα, διότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσει (παρέα με τον Μαυρομμάτη) τον τελευταίο κύκλο των θεραπειών του στους κοιλιακούς.

Οι εφετινές διακοπές του 21χρονου μεσοεπιθετικού -στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πρέβεζα και στα Χανιά- ήταν πολύ πιο σύντομες, κατ’ επιλογήν. Κι αποφάσισε να τις «θυσιάσει» και να τις τερματίσει ο ίδιος απ’ το απόγευμα της Τετάρτης (19/6), επιστρέφοντας στο λιοπύρι της Αθήνας για να ξεκινήσει ειδικό, ατομικό πρόγραμμα με δικό του γυμναστή, να «επαναφέρει» το κορμί του σε αγωνιστικό ρυθμό και να το «χτίσει» ακόμη περισσότερο, για να «αντέξει» τη δεύτερη -και πολύ πιο «απαιτητική»- σεζόν του σε επίπεδο Super League.

Λαμβάνοντας υπόψην, α) τις «ιδιαιτερότητες» του προβλήματος στους κοιλιακούς που τον άφησε εκτός δράσης από τις 18 Μαρτίου, β) τα προγράμματα που έχουν δοθεί προς όλους απ’ το τεχνικό τιμ και πρέπει να εκτελούνται (και να παρακολουθούνται απ’ τα GPS) καθημερινά, ο 21χρονος άσος ξεκίνησε απ’ την Πέμπτη ένα ειδικό «built up» πρόγραμμα, προκειμένου να παρουσιαστεί σε πιο υψηλό επίπεδο στην εκκίνηση της προετοιμασίας. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουν τα καλοκαίρια πολλοί παίκτες «πρώτης γραμμής» (όπως π.χ. ο Φορτούνης με τον Γερμανό γυμναστή Γιανίκ Ομπενάουερ στη Μύκονο), με τον «Μπούζου» να έχει θέσει έναν μεγάλο και ξεκάθαρο «στόχο»: Να είναι όσο το δυνατόν πιο «έτοιμος», για τη χρονιά της «εξέλιξης» και της καθιέρωσής του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Μπουζούκης αναμένεται να συζητήσει και με τον Νταμπίζα το θέμα του νέου συμβολαίου του. Επ’ αυτού έγιναν τις τελευταίες μέρες μεγάλα «βήματα», για να καλυφθεί η αρχική απόσταση, αλλά έχει ακόμη… δρόμο μέχρι να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές ως το 2022. Αυτό που θέλει πάντως (και) η πλευρά του Μπουζούκη είναι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μια και καλή, το αργότερο ως τις αρχές Ιουλίου. Για να αφοσιωθεί απόλυτα στην προετοιμασία, δίχως άλλες έννοιες στο κεφάλι του. Κι αν γίνουν ένα-δυο υποχωρήσεις κι απ’ τις δύο πλευρές, για ένα συμβόλαιο που θα ξεκινάει απ’ τις 160.000-170.000€ (με κλιμακωτές αυξήσεις), δεν θα αργήσει η ώρα για το deal.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε (και) τον Φάνη Τζανδάρη πως δεν υπολογίζεται και θα κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του. Ο δε Χρήστος Κουντουριώτης που αγωνίστηκε το τελευταίο 6μηνο δανεικός στη Μιχαλόβτσε, θα δοθεί εκ νέου δανεικός είχε στη σλοβακική ομάδα, είτε σε άλλο σύλλογο του εξωτερικού.

SuperLeagueΝίκος ΝταμπίζαςποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΓιάννης Μπουζούκης