Αθλητισμός|22.06.2019 19:01

Παναθηναϊκός: Ζωηρό ενδιαφέρον για Άλεφ που γύρισε στη Μπράγκα

Κώστας Γουλής

Η ενίσχυση του άξονα επιστρέφει εκ νέου στην ατζέντα του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να εξετάζουν σοβαρά έναν παίκτη που πέρασε την περασμένη σεζόν απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα: Τον Βραζιλιάνο Άλεφ Σαλντάνια! Ο 24χρονος αμυντικός μέσος, που αγωνίστηκε την περίοδο 2018-19 με τη φανέλα της ΑΕΚ ως δανεικός απ’ τη Μπράγκα, έχει επιστρέψει στον πορτογαλικό σύλλογο, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» δεν ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς του, μολονότι, κατόπιν διαπραγμάτευσης είχε μειωθεί απ’ το 1,8 εκατ. €, στο 1 εκατ. €. Ο Άλεφ δεν υπολογίζεται απ’ τη Μπράγκα, η οποία ψάχνει ομάδα για να τον… παρκάρει για την επόμενη χρονιά, οπότε κι εκπνέει το τρέχων συμβόλαιό του με το πορτογαλικό κλαμπ.

Κάπου εδώ μπήκε στην… κουβέντα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή κι ενδιαφέρον την περίπτωση του 24χρονου μέσου, καθώς συγκεντρώνει αρκετά απ’ τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Γιώργος Δώνης για τη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού»: Ύψος, καλή τεχνική, δυνατότητα να «κουβαλήσει» τη μπάλα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» έχουν κάνει μία πρώτη διερευνητική κρούση προς τη Μπράγκα και η περίπτωση του Άλεφ μπορεί να προχωρήσει, μόνο εάν δεν υπάρξουν απαιτήσεις για «ενοίκιο» απ’ τον πορτογαλικό σύλλογο. Το δε κασέ του παίκτη (περίπου 230.000€) είναι εντός των οικονομικών ορίων του Παναθηναϊκού, με τον ίδιο να δείχνει θετική διάθεση για να μείνει στην Ελλάδα.

Μεγάλο «εμπόδιο» στην όλη διαδικασία; Το αντίστοιχα, πολύ «ζεστό» ενδιαφέρον από τον ΑΠΟΕΛ, που και μεγαλύτερη οικονομική άνεση διαθέτει και προσφέρει στον παίκτη το δέλεαρ της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες 3-4 μέρες θα είναι καθοριστικές για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού», με τον Νίκο Νταμπίζα να εντείνει τις προσπάθειές του, τόσο για τον Άλεφ, όσο και για τον Φάνο Κατελάρη της Ομόνοιας.

Αλεφ ΣαλντάνιαSuperLeagueΠαναθηναϊκόςμεταγραφέςΓιώργος ΔώνηςΝίκος ΝταμπίζαςΑΕΚΑΠΟΕΛ