Αθλητισμός|25.06.2019 11:44

Παναθηναϊκός: Νέα επαφή με τον Ρόμπερτς, προτάθηκε και ο Τετέ

Κώστας Γουλής

Ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκε τη Δευτέρα (24/6) με τον Γιώργο Δώνη, προκειμένου να συζητήσουν τα μεταγραφικά και τις εκκρεμότητες γύρω απ’ τις ανανεώσεις στο «πράσινο» ρόστερ, όσο πλησιάζει η 4η Ιουλίου και η έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού.

Ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής ενημέρωσε πρωτίστως τον προπονητή του «τριφυλλιού» για την πορεία των επαφών με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους που έχουν εγκριθεί από κοινού. Όπως π.χ. ο Κάλουμ Ρόμπερτς, με τον οποίο -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»- υπήρξε τα τελευταία 24ωρα και νέα επικοινωνία. Ο 22χρονος Αγγλος winger μάλιστα, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά την «πράσινη» πρόταση κι ο Παναθηναϊκός «παίζει» πια με περισσότερες πιθανότητες. Κίνηση θα γίνει εντός της εβδομάδας και προς την Ομόνοια για τον Φάνο Κατελάρη, όμως για να αυξηθούν οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού, θα χρειαστεί να βάλει στο τραπέζι κι ένα ποσό για την ελευθέρας του 23χρονου μεσοαμυντικού. Εστω και σε δόσεις…

Στους «πράσινους» προτάθηκε επίσης προ ημερών κι ένας παίκτης με… θητεία στη Super League. Ο λόγος για τον 29χρονο διεθνή Γκανέζο μεσοαμυντικό, Αμπντούλ-Αζίζ Τετέ (τη διετία 2013-15 έπαιξε στον Πλατανιά), ο οποίος αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στη Ντινάμο Μόσχας. Ο Τετέ δεν φαίνεται να υπολογίζεται απ’ τη νέα… τάξη πραγμάτων του ρωσικού κλαμπ και το όνομά του είναι σημειωμένο στην «πράσινη» λίστα, αν και το κασέ του είναι αρκετά «αλμυρό».

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε όσοι παίκτες έχουν «κοπεί» από το ρόστερ (Μουνιέ, Αλτμαν, Οικονόμου, Τζανδάρης, Σιφναίος) να μην δώσουν το «παρών» στην «πρώτη» (4/7) ή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία (15-30/7). Και οι πέντε θα προπονούνται άλλες ώρες στο «Γ. Καλαφάτης» με γυμναστή της ομάδας, μέχρι να αποχωρήσουν απ’ το «τριφύλλι».

Η Ακαδημία

Ο Παναθηναϊκός -προς επιβεβαίωση του σαββατιάτικου (22/6) ρεπορτάζ του ethnos.gr- γνωστοποίησε τη Δευτέρα (24/6) πως λύθηκε η συνεργασία με τον προπονητή της Κ16 Αγγελο Χατζόπουλο κι από τα PAO Soccer Schools με τους Γιώργο Ζαχαρόπουλο, Γιώργο Καφέ. Από εκεί και πέρα, επίκεινται οι αποχωρήσεις των Στ. Μπαϊράμη (Κ14), Πάνου Βλαχογιάννη (Κ12). Ο δε αρχιπροπονητής που θα προσληφθεί (όλα δείχνουν πως θα είναι ο Γιώργος Σίμος) θα αναλάβει και καθήκοντα τεχνικού της Κ17.

Αλλαγές συντελούνται και στο ιατρικό τιμ, καθώς ο Μάνος Σάρρας, που είχε επιφορτιστεί την καθημερινότητα της πρώτης ομάδας, αποχώρησε σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλαγών που ήθελε να κάνει ο Νταμπίζας στο ιατρικό επιτελείο.

*Στις 29/7 θα διεξαχθεί εντέλει το φιλικό των «πράσινων» με τη Μπρέντα στο «Rat Verlegh» (9 μ.μ.). Από εκεί και πέρα, οι Ολλανδοί ανέφεραν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, πως είναι πολύ κοντά και η επικύρωση του φιλικού με τον Αγιαξ στις 22/7.

SuperLeagueΚάλουμ ΡόμπερτςποδόσφαιροΑμπντούλ-Αλίζ ΤετέΝίκος ΝταμπίζαςΓιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκός