Αθλητισμός|01.07.2019 12:34

Παναθηναϊκός: Και ο Αλαφούζος πιέζει για να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Μπουζούκης

Κώστας Γουλής

Βρέθηκαν πολύ κοντά... Στο όριο της συμφωνίας και των «λεπτομερειών», για τις υπογραφές στην επέκταση της συνεργασίας έως το 2022. Πριν ένα δεκαήμερο το νέο συμβόλαιο του Γιάννη Μπουζούκη με τον Παναθηναϊκό, έμοιαζε με δρομολογημένη υπόθεση. Εκείνες τις ημέρες, οι «πράσινοι» είχαν μόλις συμφωνήσει για νέο συμβόλαιο (και) με τον Εμμανουηλίδη, τον οποίο -επίσης- εκπροσωπεί ο ατζέντης Γιάννης Γαλαριώτης και το επίπεδο επικοινωνίας ήταν άριστο. Μέσα σε λίγες ημέρες εντούτοις, άλλαξαν πολλά…

Και -με βάσει όσα υποστηρίζουν στον Παναθηναϊκό- άλλαξε πρώτα απ’ όλα η στάση του εκπροσώπου του Μπουζούκη, ο οποίος και στις δύο βελτιωμένες προσφορές που κατατέθηκαν απ’ τους «πράσινους», πρόβαλε διαφορετικές απαιτήσεις. Ισχυρισμούς που η έτερη πλευρά δεν αποδέχεται. Το χειρότερο όμως στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως όλα όσα (δεν) έγιναν την περασμένη εβδομάδα, «πάγωσαν» κι απομάκρυναν τις δύο πλευρές. Κι αυτό φαντάζει ως το πιο «επικίνδυνο» για να υπάρξει οριστική ρήξη.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Αφενός διότι την Τετάρτη (3/7, 7 μ.μ.) ξεκινάει η προετοιμασία και δεν γίνεται να «σέρνεται» η υπόθεση κι αφετέρου διότι άπαντες πιέζουν τις δύο πλευρές (Νταμπίζα-ατζέντη/παίκτη), να ξανακαθίσουν στο τραπέζι. Και ο Γιώργος Δώνης, με τον οποίο θέλει να μιλήσει και ο «Μπούζου», για να ακούσει τη συμβουλή του και ο Γιάννης Αλαφούζος που θέλει -πάση θυσία- να τελειώσει θετικά το θέμα της επέκτασης, ει δυνατόν, πριν βγουν τα νέα εισιτήρια διαρκείας. Αν τώρα τα πράγματα οδηγηθούν οριστικά σε «ναυάγιο», ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για αντικαταστάτη κι ο Μπουζούκης θα έχει δύο δρόμους: Είτε θα μείνει εξαντλώντας το συμβόλαιό του, αλλά ως μπακ-απ επιλογή, είτε θα μπει στη λίστα με τους παίκτες υπό πώληση. Αυτά όμως είναι «μακρινά» σενάρια. Προς το παρόν, το πιο σημαντικό -λίγο την τελική διαπραγμάτευση- είναι πως παρά τα όσα έγιναν, το μυαλό του Μπουζούκη λέει ακόμη «Παναθηναϊκός». Παρότι υπάρχουν (και) εγχώριοι «μνηστήρες». Κι αυτό ίσως αποδεχθεί εντέλει το «κλειδί» για να υπάρξει συμφωνία.

NOVA με 5,2 εκατ. €

Εως τις 20 Ιουλίου θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τηλεοπτικό τοπίο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν σύμβαση με την ΕΡΤ έως το 2020, την οποία όμως θα ήθελαν να «σπάσουν» για ένα πολύ βασικό λόγο: Τις (απευθείας) κρατήσεις των χρημάτων του συμβολαίου απ’ την εφορία, λόγω των διακανονισμών που έχει υπογράψει το «τριφύλλι». Είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι απ’ τα 4,2 εκατ. € του συμβολαίου, στα ταμεία της ΠΑΕ μπήκε λιγότερο από 1 εκατ. €! Η NOVA προσέγγισε εδώ κι ενάμισι μήνα τους «πράσινους», προσφέροντας ετήσιο συμβόλαιο 5,2 εκατ. για δύο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός θέλει αντίστοιχο, ετήσιο ποσό, αλλά για 3ετία κι όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εθνικές εκλογές.

Γιάννης ΑλαφούζοςΝίκος ΝταμπίζαςΓιάννης ΜπουζούκηςSuperLeagueΠαναθηναϊκός