Αθλητισμός|03.07.2019 10:46

Κόρι Γκοφ: Το παιδί - θαύμα του τένις που νίκησε το είδωλό της

Αλέξανδρος Λοθάνο

Στην διάρκεια των προκριματικών του Γουίμπλεντον, χρειάστηκε να ξενυχτήσει, προκειμένου να δώσει online ένα τεστ φυσικής στο σχολείο της. Με δεδομένο ότι δεν είχε πολύ χρόνο να διαβάσει, τα πήγε πολύ καλά, αφού πήρε «Β».

Λίγα 24ωρα αργότερα, στον πρώτο αγώνα Γκραν Σλαμ της ζωής της, έβαλε μόνη της «Α» στον εαυτό της. Οχι, η Κόρι Γκοφ δεν είναι ένα φαντασμένο κοριτσόπουλο που νομίζει πως είναι ήδη η «νέα Σερένα Γουίλιαμς».

Στα 15 της χρόνια, όμως, κέρδισε με 2-0 σετ την μεγάλη αδελφή της Σερένα, Βένους, η οποία έχει στις πλάτες της δέκα Γκραν Σλαμ, πέντε εκ των οποίων στο Γουίμπλεντον, και την περνάει 24 χρόνια.

Και δικαιούται να βαθμολογεί με άριστα την απόδοσή της, η οποία σόκαρε (ευχάριστα) τον κόσμο του τένις, αλλά πιθανόν όχι όσους την παρακολουθούν στενά να σπάει ρεκόρ τα τελευταία τρία χρόνια. Η «Κοκό», όπως προτιμά να την φωνάζουν, έγινε η νεότερη που έχει κερδίσει ποτέ έναν αγώνα στο All England Club.

Και το έκανε με πολύ πειστικό τρόπο, κόντρα μάλιστα σε ένα από τα ινδάλματά της, μαζί με την αδελφή της. «Η Βένους και η Σερένα είναι ο λόγος που κράτησα ρακέτα στα χέρια μου» εξηγεί η κόρη ενός παλαίμαχου μπασκετμπολίστα και μιας αθλήτριας της γυμναστικής και του στίβου.

Το αθλητικό, ανταγωνιστικό γονίδιο υπήρχε, αλλά ο πατέρας της, Κόρι όπως και αυτή (με -ey εκείνος, με -i εκείνη), δεν δίστασε να πάρει την οικογένεια και να μετακομίσει από την Ατλάντα στην Φλόριντα, όταν διέγνωσε το μεγάλο ταλέντο της κόρης του.

Ο Πάτρικ Μουράτογλου, ο Ελληνογάλλος προπονητής των αστέρων (βρίσκεται στο τιμ που έχει υπό την επίβλεψή του και τον Στέφανο Τσιτσιπά), βοήθησε στην εκπαίδευσή της και την έφερε κοντά στην Σερένα. «Είναι πολύ άνετη και ένα σπουδαίο κορίτσι» λέει η μικρότερη των Γουίλιαμς, κάτοχος 23 Γκραν Σλαμ (!) για το κορίτσι – θαύμα των κορτ.

Ενα κορίτσι που το 2019 θα βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο δολάρια από χορηγικές συμφωνίες και έλαβε ειδική πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή για να λάβει μέρος στο κυρίως ταμπλό, αφού η θέση στην βαθμολογία δεν το επέτρεπε κανονικά (νούμερο 272 στον κόσμο).

«Δεν έχω παίξει ποτέ σε τόσο μεγάλο γήπεδο, αλλά πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι οι γραμμές είναι στην ίδια απόσταση» λέει η Κόρι, η οποία έκλαψε για πρώτη φορά σε αγώνα, μετά τη νίκη της επί της Βένους. Είναι σίγουρο πως, αν συνεχίσει έτσι, οι πρωτιές θα είναι όλο και περισσότερες. Και εξίσου γλυκές…

Κόρι Κοκό ΓκοφΣερένα ΓουίλιαμςΤένιςΒένους ΓουίλιαμςΓουίμπλεντον