Αθλητισμός|22.07.2019 17:35

Κλήρωση Champions League: Με Αγιαξ ο ΠΑΟΚ, με Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός

Newsroom

Κλήρωση Champions League: Τον Αγιαξ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μετά την κλήρωση που διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τούμπα την Τρίτη 6 Αυγούστου και η ρεβάνς στην «Αμστερνταμ Αρένα» την Τρίτη 13 Αυγούστου

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν στον δεύτερο προκριματικό γύρο (στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών) θα βρει απέναντί του την Μπασακσεχίρ, με το πρώτο παιχνίδι στην Τουρκία. Τα δεύτερα παιχνίδια δεν «σπάνε» σε δύο ημερομηνίες, γιατί στις 14 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αγιαξ, ο οποίος πέρυσι έκλεψε την παράσταση στο Champions League, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ολλανδία. Από το Άμστερνταμ έφυγαν τα δύο μεγαλύτερα αστέρια του, Ματάις ντε Λιχτ (στην Γιουβέντους έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ) και Φρένκι ντε Γιονγκ (στην Μπαρτσελόνα έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά παραμένει μια εξαιρετική ομάδα, με καταπληκτικούς παίκτες όπως ο Ντούσαν Τάντιτς, ο Νταβίντ Νέρες και ο Χακίμ Ζίγιεκ.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει υπέρβαση, αφού συν τοις άλλοις δεν έχει αποκλείσει ποτέ τον Αγιαξ. Την σεζόν 2010-11, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον «Δικέφαλο» να παίρνει 1-1 στην Ολλανδία, αλλά τον «Αίαντα» να προκρίνεται με 3-3 στην Τούμπα, χάρη στον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ. ΠΑΟΚ και Αγιαξ τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στον ίδιο γύρο, την σεζόν 2016-17. Ο ΠΑΟΚ πήρε πάλι ισοπαλία στην Ολλανδία (1-1), αλλά οι Ολλανδοί πήραν την πρόκριση με νίκη 2-1 στη Θεσσαλονίκη.

Με Μπασακσεχίρ και... όχι Πόρτο

Ο Ολυμπιακός ήθελε να αποφύγει την Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ στον τρίτο προκριματικό γύρο, γιατί η ρωσική ομάδα ήταν θεωρητικά η πιο δυνατή από τις τέσσερις πιθανές αντιπάλους (Κλαμπ Μπριζ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λίντσερ οι άλλες τρεις), αλλά και για να αποφύγει την Πόρτο στα πλέι οφ.

Και αυτό γιατί η Κράσνονταρ, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης της Ρωσίας με την Ουκρανία, δεν μπορούσε να κληρωθεί με την Ντινάμο Κιέβου και πήγαινε αυτόματα πάνω στους «δράκους». Εφόσον, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ξεπεράσει τη Βικτόρια Πλζεν και στη συνέχεια την Μπασακσεχίρ, θα βρει απέναντί του την ομάδα που τον απέκλεισε πέρυσι στο Europa League (αν δεν έχει αποκλειστεί στο μεταξύ) στον προθάλαμο των ομίλων.

H Μπασακσεχίρ είναι η ομάδα-αποκάλυψη των τελευταίων ετών στην Τουρκία και πέρυσι διεκδίκησε σχεδόν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα από τη Γαλατάσαραϊ. Ο προπονητής Οκάν Μπουρούκ έχει στη διάθεσή του τον Ιταλό άλλοτε επιθετικό του Ατρομήτου, Στέφανο Ναπολεόνι, ενώ τα πιο γνωστά ονόματα της τουρκικής ομάδας είναι ο Γάλλος αριστερός μπακ Γκαέλ Κλισί, ο Ελβετός μέσος Γκοκχάν Ινλέρ, ο Ολλανδός εξτρέμ Ελιέρο Ελία, ο Σενεγαλέζος επιθετικός Ντεμπά Μπα και, βεβαίως, ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ρομπίνιο. Αγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τον Τούρκο μεσοεπιθετικό Αρντά Τουράν, δανεικός από την Μπαρτσελόνα την τελευταία διετία, ο οποίος ενδεχομένως να επιστρέψει στη Γαλατάσαραϊ.

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροκλήρωσηΠΑΟΚChampions League