Αθλητισμός|10.08.2019 19:51

«Άτακτος» Ολυμπιονίκης τιμωρήθηκε επειδή κατέβασε το παντελόνι συμπαίκτη του

Newsroom

Οι άτακτοι Ολυμπιονίκες της Εθνικής ομάδας ταχύτητας στον πάγο της Νοτίου Κορέας είδαν την πόρτα της εξόδου από το εθνικό προπονητικό κέντρο της χώρας και κινδυνεύουν να χάσουν και τα προνόμια τους. Τους τελευταίους μήνες τα κρούσματα απειθαρχίας πολλαπλασιάστηκαν και οι «καμπάνες» έπεσαν βαριές στους παραβάτες.

Του κατέβασε το παντελόνι

Η πιο βαριά τιμωρία έπεσε στον Lim Hyo-jun o οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους. Ο Λιμ κατηγορήθηκε πως τράβηξε το παντελόνι ενός συναθλητή του και έμεινε γυμνός και μάλιστα μπροστά στα μέλη της Εθνικής ομάδας γυναικών της Νοτίου Κορέας. Το θέμα πήρε διαστάσεις και έφτασε και στην Ολυμπιακή Επιτροπή που αρχικά ήθελε να τιμωρήσει και τους 14 αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Τελικά μετά από μελέτη του βίντεο ασφαλείας αλλά και τις καταθέσεις που πάρθηκαν αποδείχτηκε πως ο Λιμ έκανε μία απερίσκεπτη κίνηση της στιγμής και δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Παρά τη μεταμέλεια του τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Η Λιμ κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ ανδρών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του PyeongChang του 2018.

Αλκοόλ και ξύλο

Επίσης, Ολυμπιονίκες της εθνικής ομάδας ταχύτητας τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό δύο μηνών για χρήση αλκοόλ. Μπήκαν σε ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε να μην επαναλάβουν την πράξη τους. Επίσης ο πρώην εθνικός προπονητής της ομάδας Cho Jae-beom καταδικάστηκε για χειροδικία στον Ολυμπιονίκη Shim Suk-hee τον Ιανουάριο του 2019 και ο Cho θα δικαστεί σε ξεχωριστές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στο Shim.

Πήγε στους κοιτώνες γυναικών

Τον Φεβρουάριο, ο Kim Kung Gun-woo παραβίασε τους κοιτώνες των γυναικών, ενώ τον Ιούνιο ο διπλός χρυσός ολυμπιονίκης Lee Seung-hoon κατηγορήθηκε για σωματική επίθεση σε κατώτερους συμπαίκτες.  

ΣπορσκέιτερΝότια Κορέα