Αθλητισμός|16.08.2019 16:20

Επιστολή της Λίβερπουλ στη UEFA για τον τραυματισμό του Αντριάν από εισβολή φιλάθλου (vid)

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Με επιστολή που απέστειλε στην UEFA, η Λίβερπουλ ζητά απαντήσεις για τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα, έπειτα από την τρίτη εισβολή φιλάθλου, που προκάλεσε τον τραυματισμό του τερματοφύλακα Αντριάν, του ήρωα της Λίβερπουλ ο οποίος απόκρουσε το τελευταίο πέναλτι της Τσέλσι, χαρίζοντας στην ομάδα του το UEFA Super Cup στην Κωνσταντινούπολη. Το πρόβλημα που δημιουργείται για τη Λίβερπουλ είναι σημαντικό, καθώς έχει τραυματιστεί ο βασικός γκολκίπερ, ο Βραζιλιάνος Άλισον, και ο Αντριάν είναι ο αναπληρωματικός του.

Το περιστατικό συνέβη στους πανηγυρισμούς των παικτών της Λίβερπουλ, όταν ένας φίλαθλος κατάφερε να πηδήξει στον αγωνιστικό χώρο. Ενώ τον καταδίωκαν οι άνδρες των σεκιούριτι, γλίστρησε και έπεσε πάνω στους Αντριάν και Γκόμες. Ο Ισπανός γκολκίπερ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και η συμμετοχή του στον αγώνα με τη Σαουθάμπτον είναι αμφίβολη. Από την άλλη, ο Γκόμες ήταν πιο τυχερός. Για το γεγονός αυτό τοποθετήθηκε ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με τη Σαουθάμπτον: «Είναι τρελό αυτό που συνέβη. Μου αρέσει που δεν έχουμε κάγκελα στα γήπεδα, αλλά οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι. Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;».

Είναι το τρίτο συμβάν σε αγώνα της Λίβερπουλ που διοργανώνει η UEFA, καθώς είχαν φίλαθλοι είχαν εισβάλει στο γήπεδο στους δύο προηγούμενους τελικούς του Champions League σε Κίεβο και Μαδρίτη. «Κάναμε παράσταση στην Ομοσπονδία και ζητούμε εγγυήσεις ότι οι ποδοσφαιριστές μας θα προστατεύονται στα επόμενα παιχνίδια».

 

ποδόσφαιροΛίβερπουλΓιούργκεν ΚλοπUEFA