Αθλητισμός|24.12.2019 13:41

Η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη στην κλινική ΩΡΛ του ΑΧΕΠΑ και η συγκίνηση για τη μητέρα του (vid)

Newsroom

Την έμπρακτη στήριξη του στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έδειξε για άλλη μια φορά ο Ιβάν Σαββίδης. Περίπου εννιά μήνες μετά την δωρεά υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων στην κλινική στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Paok Action, ο κ. Σαββίδης επισκέφθηκε την συγκεκριμένη πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ, που πλέον έχει μετατραπεί σε κέντρο-πρότυπο και σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

Τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου υποδέχθηκε στην κλινική ένα μικρό παιδί, ο 12χρονος Παύλος κρατώντας μια ποντιακή λίρα στα χέρια. Ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς και ασθενείς, μικρούς και μεγάλους, και να μοιράσει δώρα. Λίγο αργότερα, μίλησε για τη συναισθηματική φόρτιση που έχει για τη συγκεκριμένη κλινική καθώς από την παιδική του ηλικία γνώριζε τι σημαίνει να έχεις στην οικογένειά σου άνθρωπο με προβλήματα ακοής.

«Ηξερα από μικρός τι σημαίνει»

Μιλώντας στις κάμερες δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η μητέρα του. «Ηξερα από μικρός τι σημαίνει να έχεις στο σπίτι άνθρωπο που δεν ακούει. Κι όταν ενηλικιώθηκα και είχα τη δυνατότητα να ζητήσω την καλύτερη ιατρική συμβουλή από τους καλύτερους γιατρούς για τη μητέρα μου, ήθελα να γίνει κάτι για να μπορέσει να ακούσει έστω και για μία ημέρα. Αλλά τότε οι γιατροί μου είπαν πως ήταν πλέον αργά. Αν γινόταν εγκαίρως η επέμβαση θα το διορθώναμε» είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που τώρα αυτά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία και μπορούν εγκαίρως να το κάνουν. Θα μεγαλώσουν σαν κανονικά μέλη της κοινωνίας. Κι αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά. Εύχομαι όλοι να μπορούμε να ακούμε», είπε μεταξύ άλλων ο Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε: «Εγώ θα επενδύσω χρήματα εδώ. Η ομάδα των γιατρών έχει δείξει ότι εδώ, και πρέπει και μπορείς να επενδύσεις. Εδώ οι γιατροί επιστρέφουν τον κόσμο στην κανονικότητα της ζωής».

«Γενναιόδωρη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη»

Ο  διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δρ. Ιωάννη Κωνσταντινίδης, από την πλευρά του είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη για τη γενναιόδωρη βοήθεια. Τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο. Να είναι αυτό κίνητρο και για άλλους αρωγούς στην προσπάθεια μας. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν κι αυτό προσωπικά με αγγίζει πάρα πολύ». Ο κ. Κωσταντινίδης αναφέρθηκε και σε ένα ρητό: «Η Ρωμανία κι αν ’πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο», με τον Ιβάν Σαββίδη να απαντάει πως: «Θα έχετε ό,τι χρειαστείτε».

Αξίζει να τονιστεί πως στα υπερσύγχρονα μηχανήματα της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ έχουν εξεταστεί περισσότερα από 5.800 άτομα με προβλήματα ακοής. Παράλληλα, μέσω του PAOK Action, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ενισχύσει με δωρεές και την Παιδοογκολική Πτέρυγα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN TV

ΠΑΟΚΑΧΕΠΑΙβάν Σαββίδης