Αθλητισμός|30.01.2020 15:16

ΠΑΟΚ: «Ξεφτίλα! Σκεπτικό αγνοείται, απίθανοι συμμορίτες περιμένουν... τηλέφωνο»

Newsroom

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στον ΠΑΟΚ για την σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος του. Ο Δικέφαλος προχώρησε σε νέα καταγγελία για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει λάβει το σκεπτικό της απόφασης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάνοντας λόγος για συμμορίτες!

Παράλληλα όμως από τον ΠΑΟΚ κάνουν ευθεία επίθεση τόσο προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και κατά συγκεκριμένων μελών της Επιτροπής, ο ρόλος των οποίων κρίνεται τουλάχιστον θολός. Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» έχουν ρίξει άλλωστε από την πρώτη στιγμή τα βέλη τους τόσο στον πρόεδρο της Επιτροπής, Νίκο Τζουλάκη, όσο και στους κ.κ. Αρκούδη, Φαραντούρη, εναντίον των οποίων έχει γνωστοποιήσει πως θα κινηθεί νομικά.

«Περιμένουν τηλέφωνο»

Η οργισμένη ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα social media αναφέρει χαρακτηριστικά: «30.01.2020 ώρα 11:02. Το σκεπτικό της εισήγησης της Αυγενάκειας επιτροπής αγνοείται από τις 27.01.2020. Οι απίθανοι συμμορίτες (και μη έχοντες ούτε την ελάχιστη ευθιξία έστω να παραιτηθούν) Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης ακόμη περιμένουν τηλέφωνο από τα γραφεία του καταγγέλλοντος για να παραλάβουν το σκεπτικό. Σήμερα ξεκινάει η δίκη των στημένων οπότε μάλλον πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή. Ξεφτίλες!».

Το παρελθόν του Ν. Τζουλάκη

Το παρελθόν του προέδρου της Επιτροπής Ν. Τζουλάκη έχει αναλυθεί από το «Εθνος της Κυριακής» προτού ακόμη ληφθεί η απόφαση, σε ένα εκτενές και άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Ο κ. Τζουλάκης κατά το παρελθόν διετέλεσε επί τριετία και πρόεδρος της ∆ευτεροβάθµιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης στην ΕΠΟ. Ανάµεσα στις θητείες του σε Κρήτη και Σύρο, αλλά και τις δεκάδες υποθέσεις που είχε κληθεί να χειριστεί, ο επίτιµος αντεισαγγελέας Εφετών υπήρξε αρκετές φορές αρνητικός πρωταγωνιστής δικαστικών εξελίξεων. Και παρότι βρέθηκε αντιµέτωπος µε βαριές καταγγελίες, ο κ. Τζουλάκης τελικά απαλλάχθηκε.

Ηταν Ιανουάριος του 2006 όταν ο τότε εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, Νικόλαος Τζουλάκης, κατέθετε επί πέντε ώρες ενώπιον του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, καθώς φερόταν ως ύποπτος µεταξύ άλλων για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας που άφησε εποχή για το ρεκόρ παραµονής του στα Χανιά, αγγίζοντας την 20ετία στην ίδια πόλη, φέρεται να είχε παραλειφθεί εκείνο το διάστηµα από τις προαγωγές µετά τις καταγγελίες για έκνοµη συµπεριφορά. Επειτα από σαρωτικό έλεγχο των πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων αποκαλύφθηκαν σοβαρά ευρήµατα, καθώς περισσότεροι από 200 φέρονταν να είχαν είτε αποκρύψει σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία, είτε παραλείψει να υποβάλουν δηλώσεις από αµέλεια.

Οι εισηγήσεις Αρκούδη και οι συναντήσεις Φαραντούρη

Παράλληλα, ο κ. Αρκούδης είναι εδώ και χρόνια μέλος της επιτροπής, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να υπενθυμίζουν αποφάσεις που εξέλαβε κατά το παρελθόν. Μια εξ' αυτών καταγράφηκε το 2015, όταν και είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής του κατηγορούμενου για σύσταση συμμορίας Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του ΟΣΦΠ παρά την απόφαση του ανακριτή για απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ο κ. Φαραντούρης είχε συνάντηση με τον δικηγόρο κ. Τζουγανάτο, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του τελευταίου με τη γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σουλούκου, μιας συνάντησης την οποία ο ΠΑΟΚ αποκάλυψε και ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε.

Επιπλέον, ο Δικέφαλος προέβη σε μια αποκάλυψη-βόμβα σχετικά με τις ύποπτες κινήσεις που έγιναν πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ, όπου πάρθηκε η εν λόγω απόφαση. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 20 Ιανουαρίου, μια εβδομάδα πριν από την καθοριστική συνεδρίαση, στις 11 το βράδυ πραγματοποιήθηκε μυστικό ραντεβού παραγόντων και νομικών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανθρώπους του Αυγενάκη και... φίλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αποκάλυψη-βόμβα του ΠΑΟΚ

Η αποκάλυψη του ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένη ως προς την ώρα, το μέρος και τα πρόσωπα και καταδεικνύει τη σοβαρότητα της επίσης καταγγελίας που θα κατατεθεί άμεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση ζητώντας την άμεση διερεύνησή της με αίτημα για άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις 20.01 στις 11:00 μ.μ. στα γραφεία του δικηγόρου κ.Τζουγανάτου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες προσήλθε η κ.Σουλούκου, γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η οποία κατέθεσε την καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ και ήταν στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την υποστήριξή της, ο κ.Χατζησαββάογλου, νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο κ.Μπραουδάκης, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Αυγενάκη. Ο δικηγόρος κ.Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη με τον όποιον είχε συναντηθεί πρωτύτερα. Θα κάνουμε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με αυτή την υπόθεση ζητώντας την άμεση διερεύνησή της με αίτημα την άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών ενώ τα στοιχεία που έχουμε είναι στη διάθεσή του».

Παραδοχή Ολυμπιακού

Η καταγγελία-αποκάλυψη του ΠΑΟΚ αναφορικά με την συνάντηση της κ. Σουλούκου με τον κ. Τζουγανάτο έφερε και την ομολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν λόγο για λήψη γνωμοδότησης από τον εν λόγω νομικό, και τους «ασπρόμαυρους» να δίνουν συνέχεια τονίζοντας πως θα ασχοληθούν με τις σχέσεις του κ. Τζουγανάτου με τον κ. Φαραντούρη, το μέλος της ΕΕΑ που προστέθηκε στη σύνθεση της επιτροπής δυο ημέρες πριν από την εξέταση της καταγγελίας του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ. Γι' αυτό και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έλεγαν χαρακτηριστικά: «Τα σκυλιά της Δαλματίας και του Πειραιά δε δικαιούνται να μιλάνε για μαύρες κηλίδες. Μόλις ομολόγησαν τη συνάντηση με Τζουγανάτο. Η συνέχεια στις σχέσεις Φαραντούρη- Τζουγανάτου»...

«Θα κοπούν τα γελάκια με μήνυση και αγωγή»

Αξίζει να τονιστούν και όσα έλεγαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αναφερόμενοι σε όσα έχουν συγκεντρώνει για τους Αρκούδη, Τζουλάκη, Φαραντούρη: «Τα (χαμο)γελάκια του Αρκούδη μάλλον θα κοπούν όταν πάρει τη μήνυση και την αγωγή, και καλά θα κάνει να προσέχει πριν μιλήσει για τον κ. Σαββίδη. Αυτός που με τόση ευκολία διάβασε 500 σελίδες υπομνήματα σε τρεις μέρες και εισηγήθηκε την τιμωρία του ΠΑΟΚ, το 2015 είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής (!!!) του κατηγορούμενου για σύσταση συμμορίας Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του ΟΣΦΠ παρά την απόφαση του ανακριτή για απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Του συνιστάμε να σκεφτεί πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στα δικαστήρια που έρχονται (μπορεί να έχει ο άνθρωπος περιουσία βέβαια και σίγουρα όχι από την άμισθη ενασχόλησή του με την ΕΕΑ) εναντίον του για σωρεία αδικημάτων που τέλεσε αντί να δίνει συνεντεύξεις και να διαρρέει για εκ νέου κλήσεις της Αυγενάκειας Επιτροπής για δήθεν ζητήματα που του είπαν οι εντολείς του. Για τον Τζουλάκη θα επανέλθουμε με στοιχεία για το αμαρτωλό παρελθόν του.

Όσον αφορά τον ποιητή Φαραντούρη (για όσους δεν το ξέρετε, πέραν της ιδιότητάς του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως καθηγητή, εκδίδει και ποιήματα) θα μας εξηγήσει γιατί συναντήθηκε με τον δικηγόρο Τζουγανάτο και εν συνεχεία αυτός συναντήθηκε στις 11 το βράδυ με στελέχη του ΟΣΦΠ στο γραφείο του στις 20/1».

Επιτροπή Επαγγελματικού ΑθλητισμούΝίκος ΦαραντούρηςΗλίας ΑρκούδηςΝικόλαος ΤζουλάκηςΠΑΟΚ