Αθλητισμός|03.02.2020 21:15

Μελισσανίδης: Οι 11 ατάκες - φωτιά που «καίνε» Ολυμπιακό και «συμμορία»

Newsroom

Κρότο προκάλεσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές από τις ατάκες του Δημήτρη Μελισσανίδη στη διάρκεια της δίκης για τα στημένα, στην οποία είναι κατηγορούμενοι ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι άλλοι 27.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ μίλησε για μια ομάδα ανθρώπων που ήλεγχε, μέσω ΕΠΟ, τους δύο βασικούς πυλώνες του ποδοσφαίρου: τη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη, ευνοώντας σκανδαλωδώς τον Ολυμπιακό.

Ο Μελισσανίδης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, έριξε «ρουκέτες» σε βάρος της τότε διοίκησης της ΕΠΟ, καθώς μίλησε για πρόσωπα και περιστατικά που συνέβησαν, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και το διαβόητο ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια το 2013, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης και ελέγχεται για αλλοίωση αποτελέσματος.

Σε μια κατάθεση που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, ο επικεφαλής της ΠΑΕ ΑΕΚ, παραδέχθηκε ότι δεν είναι ούτε άγιος, ούτε ψάλτης σε εκκλησία και μίλησε για την εύνοια του Ολυμπιακού και το... κόκκινο φασόλι, αναφέρθηκε σε Φιλιππινέζες, αρχιμάγειρες και διαιτητές που μπήκαν στο ψυγείο, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για το... σκρινάρισμα που του έκανε το δικαστήριο...

Οι ηχηρές ατάκες Μελισσάνιδη

Διαβάστε τις πιο «δυνατές» ατάκες του Δημήτρη Μελισσανίδη:

  1. «Το πιο αποδεδειγμένο ήταν ότι από τον Νοέμβριο έβγαινε ο πρωταθλητής. Τι ψάχνετε; Το κόκκινο φασόλι»;».
  2. «Από το 2010 και μετά υπήρχε μια εύνοια για μία ομάδα, τον Ολυμπιακό, από μία ομάδα μέσα από την ΕΠΟ. Από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ένα μπλοκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Ηλεγχαν διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Οταν είσαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία, ό,τι θέλεις κάνεις. Η ΚΕΔ ήταν υπάλληλοι κανονικοί, όχι όργανο».
  3. «Ολη η Ελλάδα το ξέρει, ένα τσουβάλι κασέτες τις ΕΥΠ υπάρχουν. Αμα τα διαβάζεις τρομάζεις».
  4. «Ένα τσουβάλι κασέτες της ΕΥΠ τις διαβάσατε, τις ακούσατε; Κι εγώ μπορώ να λέω τη γνώμη μου κύριε πρόεδρε, δεν είναι υποχρεωτικό ότι μου λέτε εσείς να λέω "yes men". Οι ερωτήσεις όμως, με συγχωρείτε, νομίζω ότι με σκρινάρουν, δεν με αφήνετε να πω αυτό που θέλω…».
  5. «Ούτε Άγιος είμαι, ούτε ψάλτης στην εκκλησία. Γινόντουσαν όργια και απορώ με τη δικαιοσύνη τόσα χρόνια. Όλο μιλάμε, μιλάμε και δεν γίνεται τίποτα. Είναι πολύ καλύτερη σήμερα η κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Δεν θα γίνει ποτέ γάλα αλλά είναι πολύ καλύτερη».
  6. «Τη μέρα που χτύπησαν τον Ζωγράφο, δεν ειδοποίησε ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, μόνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Σαρρή. Αυτό για μένα λέει πολλά. Αυτός τα οργάνωνε όλα, ο αρχιμάγειρας, ο Ζωγράφος».
  7. «Είχα ακούσει ήταν ότι όποιες Ενώσεις δεν ήταν στο σύστημα της ΕΠΟ, οι διαιτητές πήγαιναν στο ψυγείο. Κάθε τρεις και λίγο στην ΕΠΟ πήγαιναν να με τιμωρήσουν. Ήταν φως φανάρι, ήταν όλα μιλημένα. Ούτε στην ΕΠΟ απ' έξω δεν μπορούσαμε να περάσουμε».
  8. «Ο Σαρρής ήταν ένας καλός άνθρωπος, έντιμος αλλά ήταν μια Φιλιππινέζα της ΕΠΟ με τη μεταφορική έννοια».
  9. «Άγιος άνθρωπος είναι ο πελάτης σας, το φωτοστέφανο του λείπει (είπε απευθυνόμενος στον δικηγόρο του Αρβανιτίδη). Οι άνθρωποι μου είπαν "εμείς φοβόμαστε". Δεν είναι μόνο ο Γεωργέας και ο προπονητής, αλλά και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, όλοι μιλημένοι είναι;» 
  10. «Ρώτησα τον Γεωργέα τι έγινε στον παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 και μου είπε: "Ντρέπομαι που είμαι ποδοσφαιριστής. Μας είπαν να κάτσουμε να χάσουμε. Ζήτησα να μην μπω στο παιχνίδι". Μου τα είπε και ο Καλαϊτζίδης. Αυτός, ο Γεωργέας και ο Καφές ήταν αυτοί που αντέδρασαν σε εκείνο το παιχνίδι».
  11. «Δεν γνωρίζω πράξεις του Μαρινάκη, μόνο από τις κασέτες. Τότε δεν ήμουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορούσα να καταλάβω είναι ότι ο Σαρρής, σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, από εκεί ξεκινούσαν όλα...».

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Δημήτρης ΜελισσανίδηςΔίκη στημένα