Αθλητισμός|09.12.2018 15:50

Ρίβερ-Μπόκα απόψε στο Open-Σολάνγκε Ρίβας: «Μπόκα και στην άλλη ζωή!»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Η Σολάνγκε Ρίβας, σύζυγος του μέσου του Άρη Νίκο Κολάσο, δικηγόρος, μοντέλο και πιστή οπαδός, αλλά και συνεργάτης της Μπόκα Τζούνιορς, μιλάει στο Ethnos.gr λίγες ώρες πριν από την σέντρα του Copa Libertadores στη Μαδρίτη

Είναι πανέμορφη, είναι δικηγόρος, μοντέλο και η σύζυγος του Αργεντινού μέσου του Άρη, Νίκο Κολάσο. Είναι όμως και πιστή οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς. Με άνευ όρων αγάπη για την ομάδα του Μπουένος Άιρες. Μακριά από την πατρίδα της, δεν σταματάει ούτε λεπτό να ανασαίνει μαζί με την Μπόκα και σήμερα, λίγες ώρες πριν από τον τελικό του CopaLibertadores, που θα μεταδώσει ζωντανά στις 9.30 μ.μ. το OPEN TV, η μισή καρδιά της χτυπάει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

«Το Superclasico, είναι πάντα η μεγαλύτερη υπόθεση στην Αργεντινή, με τις δύο πιο δημοφιλείς ομάδες στη χώρα, με τεράστια ιστορία και μεγάλη αντιπαλότητα. Το Copa Libertadoresείναι η κορυφαία διοργάνωση στη Λατινική Αμερική, αλλά ειδικά αυτός ο τελικός έχει αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές της Μπόκα πηγαίνοντας στο γήπεδο. Η CONMEBOL αποφάσισε να μεταφέρει τον  τελικό στην Ισπανία, προκαλώντας μεγαλύτερη αναταραχή και κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες και τους οπαδούς τους. Για μας όμως θα είναι έτσι κι αλλιώς ο τελικός του αιώνα», λέει η Σολάνγκε Ρίβας στο Ethnos.gr.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, βλέποντας κανείς την ατμόσφαιρα που επικρατεί έξω από το γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές θα μπουν απίστευτα πιεσμένοι στο γήπεδο, όπως γίνεται πάντα σε τέτοια παιχνίδια και τις περισσότερες φορές οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να γίνει ένα καθαρό παιχνίδι», συμπληρώνει.

Η Σολ, έχει πάει σε πολλά Superclasicos από τότε που ήταν μικρό παιδάκι. «Αρχικά με την οικογένειά μου και μετά ως σύζυγος του Νίκο. Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη, δεν περιγράφεται. Τα αγαπημένα μου όμως ματς είναι στο «Bombonera», όπου αισθάνεσαι έναν σεισμό κάτω από τα πόδια σου», εξηγεί. Δεν της αρέσει όμως καθόλου που ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη. 

«Δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση που το ματς θα γίνει στην Ευρώπη. Είναι αδύνατον να σκεφτεί κανείς ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα γινόταν στη Νότια Αμερική, έτσι δεν είναι; Το όνομα «Copa Libertadores» αναφέρεται στους πατριώτες που συνεργάστηκαν με τις χώρες της Νότιας Αμερικής, για να αποκτήσουν ανεξαρτησία και να πάψουν να είναι αποικίες της Ισπανίας και –τι ειρωνεία- θα παίξουμε τον τελικό εκεί! Το πρώτο ματς έγινε στο σπίτι της Μπόκα, ειρηνικά, χωρίς προβλήματα για κανέναν ποδοσφαιριστή, άρα ο τελικός θα μπορούσε να γίνει στην Αργεντινή».

Η αναμονή έχει τσακίσει όλους τους Αργεντινούς. «Εδώ και έναν μήνα έχω άγχος και νευρικότητα, δεν τελειώνει με τίποτε η ώρα μέχρι τη σέντρα. Ευτυχώς ήρθε η στιγμή. Έχω τα δικά μου τελετουργικά για τη σημερινή μέρα. Προτιμώ να δω το παιχνίδι μου μόνη μου, για να μπορώ να φωνάξω, να κλάψω, χωρίς όρια και χωρίς να κατηγορώ τους ανθρώπους που θα είναι γύρω μου αν κάτι πάει στραβά. Το ξέρω είναι τρελό, αλλά έτσι είμαι!», τονίζει. «Πολλοί φίλοι μου είναι ήδη στη Μαδρίτη. Είχα κι εγώ την πρόθεση να πάω, αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις έναν γιο δύο χρόνων και ο Άρης παίζει δύο ώρες νωρίτερα! Δεν θα κάνω πρόβλεψη, αλλά πραγματικά ελπίζω να φέρουμε το κύπελλο στο σπίτι! Το αξίζουμε. Η Μπόκα και οι οπαδοί μας, έχουμε περάσει πολλά αυτές τις μέρες. Κι αυτό που θέλω είναι να δω το έβδομο τρόπαιο στα γραφεία της ομάδας».

T

Η Σολάνγκε Ρίβας, είναι εξέχων μέλος της οικογένειας της Μπόκα Τζούνιορς. «Ναι είμαι και δικηγόρος, όπως είπατε, εξασκώ το επάγγελμα όταν είμαι στην Αργεντινή. Επίσης επιλέγω με προσοχή κάποιες συνεργασίες στο μόντελινγκ. Έχω εμπορικές συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες στην πατρίδα μου. Αλλά είμαι και συνεργάτης της Μπόκα Τζούνιορς, πέρα από την ιδιότητα του οπαδού. Δουλεύω και συνεργάζομαι με το Ίδρυμα της Μπόκα Τζούνιορς και άλλα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου, όπως το γυναικείο ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Ευτυχώς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι εύκολο να εργαστείς από το εξωτερικό».

 

Σπεύδει μέσα από το Ethnos.gr να τονίσει τις διαφορές των δύο ομάδων. «Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι η Μπόκα δεν υποβιβάστηκε ποτέ, όπως έγινε με την Ρίβερ το 2011», λέει και πικάρει τους αντιπάλους της. «Για την ακρίβεια, είναι η μόνη ομάδα που δεν έπεσε ποτέ. Και οι δύο ομάδες γεννήθηκαν στην ίδια γειτονιά, στην Μπόκα, αλλά μετά από λίγα χρόνια η Ρίβερ Πλέιτ μετακόμισε στο Νούνιες. Έχω πολλές ιστορίες από τα ντέρμπι των δύο ομάδων, αλλά δεν είναι ευχάριστες. Πριν από μερικά χρόνια στο Μονουμεντάλ, άφησαν τους παίκτες της Μπόκα στα αποδυτήρια χωρίς φως και ζεστό νερό. Αλλά τους νικήσαμε!», λέει με χαμόγελο!

T

Και καταλήγει: «Νομίζω ότι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπόκα, είναι ο Χουάν Ρομάρ Ρικέλμε. Είχα την τύχη να τον δω να παίζει και να κερδίζει Libertadores. Είναι αδύνατο να μην αναφερθώ και στον Μάρτιον Παλέρμο, που σκόραρε 227 γκολ με τη φανέλα μας, αλλά τον Άνχελ Κλεμέντε Ρόχας από το παρελθόν. Ξέρω κάθε τραγούδι των οπαδών της Μπόκα. Το αγαπημένο μου είναι αυτό που λέει: «Cuando me muera no quiero nada de flores, yo quiero un trapo que tenga estos colores». Και σημαίνει ότι «όταν πεθάνω δεν θέλω λουλούδια. Θέλω μόνο τη σημαία της Μπόκα Τζούνιορς και θα φύγω ευτυχισμένος».

T

Vamos!!!

 
Open TVΜπόκα Τζούνιορς