Αθλητισμός|13.03.2020 11:11

ΝΒΑ:«Να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, είστε οι καλύτεροι φίλαθλοι στον κόσμο»

Newsroom

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, έκανε και επίσημα γνωστό πως οι αγώνες του πρωταθλήματος σταματούν για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα: «Η διακοπή είναι διάρκειας ενός μήνα. Μετά δεν ξέρουμε τι θα γίνει, μελετάμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις μας ανάλογα και με την πορεία του κοροναϊού. Έχουμε πει στις ομάδες τι πρέπει να κάνουν». Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι ιδιοκτήτες είχαν αντιρρήσεις εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής ζημίας που προκαλεί η διακοπή απάντησε: «Κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι της διακοπής, όλοι μίλησαν για την ασφάλεια των παικτών και των φιλάθλων».

Σε επιστολή του απευθυνόμενος προς τον κόσμο Άνταμ Σίλβερ ανέφερε: «Όπως ξέρετε, αποφασίσαμε να αναβάλλουμε προσωρινά την σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πήραμε την απόφαση για την ασφάλεια και την υγεία των φιλάθλων, των παικτών και όλων όσοι συνδέονται με το παιχνίδι και το κοινό. Η διακοπή θα κρατήσει τουλάχιστον 30 ημέρες και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την σεζόν αν και όταν θεωρηθεί ασφαλές για όλους τους εμπλεκόμενους». Στη συνέχεια λέει: «Η κατάσταση παραμένει μπερδεμένη και εξελίσσεται διαρκώς, κάτι που μας θυμίζει ότι είμαστε όλοι μέλη μίας κοινωνίας και πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει το ΝΒΑ και είμαστε ευγνώμονες για την κατανόηση που δείχνετε και επειδή είστε οι καλύτεροι φίλαθλοι στον κόσμο».

Το NCAA επίσης σταμάτησε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Κάνσας και το Ντιουκ είχαν ενημερώσει από την πρώτη στιγμή για την αναστολή προπονήσεων τους. Ακολούθως το ΝCAA ανακοίνωσε αναβολές αγώνων όπως φυσικά και της τελικής φάσης της περίφημης March Madness.

T
T
T

ΚορονοϊόςμπάσκετNBAΑνταμ Σίλβερ