Αθλητισμός|09.04.2020 21:09

Ξεκάθαρος ο Μπαλτάκος: «Η ποινή του ΠΑΟΚ ισχύει μόνο για την τρέχουσα σεζόν»

Newsroom

Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει μπροστά στην απειλή του κορονοϊού, ωστόσο οι εκκρεμείς υποθέσεις (δικαστικές ή μη) συνεχίζουν να απασχολούν την αθλητική κοινή γνώμη. Το βασικό ερώτημα βεβαίως σχετίζεται με το αν και πότε θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα της Super League και δευτερευόντως τι συμβαίνει με τις δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Τάκης Μπαλτάκος ήταν ξεκάθαρος και κατατοπιστικός ως προς το ζήτημα της ποινής του ΠΑΟΚ κι αν αυτή υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο επόμενο πρωτάθλημα σε περίπτωση που διακοπεί οριστικά η τρέχουσα σεζόν.

Ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε λοιπόν, μιλώντας στο ραδιόφωνο Focus της Θεσσαλονίκης, ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό» εξηγώντας ότι πρόκειται για κάτι που «είναι πολύ απλό και νομικά κατοχυρωμένο». Ο κ. Μπαλτάκος ήταν σαφής λέγοντας ότι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την έφεση που έχει καταθέσει στην Εφέσεων της ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης αφαίρεσης επτά βαθμών από το πρωτάθλημα τότε «δεν υπάρχουν επτά βαθμοί». Εξίσου κατατοπιστικός όμως ήταν και στο σενάριο που ο ΠΑΟΚ δεν θα δικαιωθεί στην Εφέσεων με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών: «Οταν το εφετείο λέει απορρίπτω την έφεση, αυτό σημαίνει ότι ισχύει και εφαρμόζεται η πρωτόδικη απόφαση, που λέει ότι επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-20. Αν λοιπόν η υπόθεση χαθεί στο εφετείο, τότε θα ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση που είναι για φέτος» είπε χαρακτηριστικά.

«Χάρτινος πρωταθλητής»

Και συμπλήρωσε: «Ποιος θα την μεταφέρει του χρόνου; Δεν υπάρχει κανένας τρόπος. Νομικά δεν γίνεται αυτό. Ποιος θα το κάνει, η Superleague; Αφού δικό της δικαιοδοτικό όργανο έχει πει πως ισχύει για φέτος. Αν στο πρωτάθλημα μπει παύλα, που για εμένα αυτό είναι το σωστό να μην υπάρχει χάρτινος πρωταθλητής καθώς το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, οι επτά βαθμοί, αν τυχόν μείνουν, θα είναι για εφέτος. Ο Ολυμπιακός θα έχει τελειώσει με 14 βαθμούς διαφορά και όχι με επτά. Δεν μεταφέρονται του χρόνου και δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να το φοβάται αυτό, ούτε καν να το σκέφτεται. Δεν γίνεται αυτό, είναι ξεκάθαρο».

Για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που εκκρεμεί σχολίασε ότι «επειδή δεν υπάρχει πρωτάθλημα, δεν υπάρχει και πίεση, γι’ αυτό και οι δικαστές δεν βγάζουν την απόφαση τόσο γρήγορα όσο θα περιμέναμε αν διεξαγόταν το πρωτάθλημα. Εφόσον δεν υπάρχουν αγώνες δεν πιέζονται χρονικά, θα την βγάλουν όταν κρίνουν πως είναι σκόπιμο».

«Η προπαγάνδα του Ολυμπιακού»

Μάλιστα, ο κ. Μπαλτάκος κλήθηκε να σχολιάσει και τις πηγές απ' τις οποίες διοχετεύονται οι... πληροφορίες περί μεταφοράς της ποινής του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν. «Εγώ σαν Παναθηναϊκός έχω ζήσει τόσα χρόνια τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να διαβάζετε και να ακούτε όσα λέει η προπαγάνδα του Ολυμπιακού, γιατί έχει μία συγκεκριμένη λογική. Δεν σημαίνει ότι αυτά είναι σωστά» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Παραπέμπω στην απόφαση. Όποιος τη διαβάσει, λέει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο».

Παράλληλα, σχολίασε και την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού περί ολοκλήρωσης της σεζόν δίχως πρωταθλητές λέγοντας ότι «είναι σωστή. Καίγεται ο κόσμος, πεθαίνουν άνθρωποι, χώρες γονάτισαν και στον Ολυμπιακό ασχολούνται με το ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής. Πού; Στα χαρτιά; Είναι περίεργα πράγματα. Τι πρωτάθλημα είναι αυτό που δεν έχει λήξει; Να μπει παύλα»...

Τάκης ΜπαλτάκοςΠΑΟΚ