Τεχνολογία|18.11.2020 16:33

Φτηνότερο το App Store για τις μικρές επιχειρήσεις

Newsroom

Μείωση στο μισό θα παρέχει από την 1η Ιανουαρίου του 2021, η Apple, στο ποσοστό που παίρνει από τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο App Store.  Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο θα καταβάλλουν στην εταιρεία 15% προμήθεια για το App Store από 30% που είναι σήμερα.

Πρόκειται για μια διαπραγμάτευση ετών με πολλούς επιχειρηματίες να θεωρούν αδιανόητα υψηλό το ποσοστό που ζητεί η Apple για τις εφαρμογές. Τελικά, σήμερα, η Apple ανακοίνωσε την πρωτοβουλία «App Store Small Business Program» με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στο App Store και στη βοήθεια των μικρών επιχειρήσεων να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Σε δελτίο Τύπου, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ σχολιάζει για τη νέα αυτή αλλαγή της εταιρείας: «Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας μας και εδώ είναι που χτυπά ο παλμός της καινοτομίας και των ευκαιριών στις κοινωνίες ανά τον κόσμο. Ξεκινάμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων να γράψουν το νέο κεφάλαιο της δημιουργίας και της ευημερίας στο App Store, και να δημιουργήσουν το είδος των ποιοτικών εφαρμογών που αγαπούν οι πελάτες μας».

«Το App Store είναι εδώ και χρόνια η μηχανή της οικονομικής ανάπτυξης όσο κανένα άλλο, δημιουργώντας εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και κάνοντας τον δρόμο για την επιχειρηματικότητα προσβάσιμο σε όλους όσοι έχουν μια σπουδαία ιδέα. Το νέο μας πρόγραμμα προχωρά αυτή τη διαδικασία ακόμη περισσότερο – βοηθώντας τους επιχειρηματίες να χρηματοδοτήσουν τις μικρές επιχειρήσεις, να λάβουν ρίσκα πάνω σε νέες ιδέες, να επεκτείνουν τις ομάδες τους και να συνεχίσουν να δημιουργούν apps που εμπλουτίζουν τις ζωές των ανθρώπων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Apple, τα βασικά σημεία του προγράμματος είναι: 

  1. Αφορά σε επιχειρηματίες με τζίρο έως 1 εκατ. δολάρια για το 2020, ανεξαρτήτως αριθμού εφαρμογών που διαθέτουν στο App Store.
  2. Αφορά και σε νέους και παλιούς επιχειρηματίες – μέλη του App Store.
  3. Αν ένας συμμετέχων στο πρόγραμμα ξεπεράσει μέσα στη χρονιά το όριο του 1 εκατ. δολαρίου, η προμήθεια του 30% θα ισχύσει για το υπόλοιπο έτος.
  4. Αν πέσει του 1 εκατ. ο τζίρος ενός συμμετέχοντος, τότε μπορεί να υποβάλει αίτηση για την επόμενη χρονιά.

Η Apple δεσμεύτηκε να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το App Store Small Business Program στις αρχές Δεκεμβρίου.

Appleappμικρομεσαίες επιχειρήσειςμείωση