Τεχνολογία|29.12.2021 12:36

Συναγερμός στην Amazon: Η Αlexa πρότεινε σε 10χρονο παιδί να βάλει κέρμα στην πρίζα

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στην Amazon μετά τη δημοσιοποίηση ενός πρωτοφανούς περιστατικού που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και αφορά ένα δεκάχρονο κοριτσάκι το οποίο αποπειράθηκε να αγγίξει με ένα νόμισμα τις άκρες μιας πρίζας, μετά από πρόκληση της Alexa.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, τα χειρότερα αποφεύχθησαν την τελευταία στιγμή. Η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση και οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε ενημέρωση του διάσημου Google Assistant, Alexa.

«Τοποθέτησε έναν φορτιστή τηλεφώνου περίπου στη μέση μιας πρίζας και στη συνέχεια άγγιξε με ένα κέρμα τις εκτεθειμένες άκρες του», ήταν η προτροπή της Amazon στο κοριτσάκι, με την εταιρεία να προχωρά άμεσα στην επίλυση του σφάλματος μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τη μητέρα του κοριτσιού, Kristin Livdahl. Η ίδια χαρακτηριστικά έγραψε στο twitter: «Κάναμε κάποιες φυσικές προκλήσεις προηγουμένως και λόγω της κακοκαιρίας ήμασταν μέσα και ήθελε απλά ακόμα μια. Τότε ήταν που η φωνή της Alexa πρότεινε να συμμετέχουμε στην πρόκληση την οποία βρήκε στο διαδίκτυο».

Η δραστηριότητα που ονομάζεται «the penny challenge» ξεκίνησε να γίνεται γνωστή στο Tik Tok και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από περίπου ένα χρόνο και πρόκειται ουσιαστικά για ένα αρκετά επικίνδυνο challenge, καθώς ως γνωστόν πολλά μέταλλα είναι καλοί αγωγοί του ρεύματος και η επαφή τους με ηλεκτροφόρες πρίζες μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, πυρκαγιές και άλλες ζημιές.

παιδίAmazonατύχημαAlexa