Τεχνολογία|25.04.2022 17:24

Νέος ιδιοκτήτης του Twitter ο Έλον Μασκ; Πολύ κοντά σε συμφωνία, αναφέρουν πηγές

Newsroom

Το twitter αλλάζει χέρια, αφού όπως όλα δείχνουν η διοίκηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ήρθε σε συμφωνία για την πώλησή του στον Έλον Μασκ και μάλιστα για το ποσό των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το twitter πιθανότατα ανακοινώσει τη συμφωνία αργότερα μέσα στην ημέρα και αφού το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάσει για να συστήσει τη συναλλαγή στους μετόχους του Twitter, αναφέρουν πηγές, οι οποίες παράλληλα διευκρίνισαν πως είναι πιθανό η συμφωνία να καταρρεύσει ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον απολογισμό του Forbes, διαπραγματεύεται την αγορά του Twitter ως ιδιώτης, ενώ η Tesla δεν εμπλέκεται στη συμφωνία.

O επιχειρηματίας έχει τονίσει πως ο βασικός του στόχος με την αγορά του μέσου είναι να προχωρήσει σε μείωση των απαγορεύσεων χρηστών και στις καταργήσεις μεμονωμένων tweets. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα πεδίο χωρίς αποκλεισμούς για την ελευθερία του λόγου», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο συνέδριο TED. «Το Twitter έχει γίνει κάπως... de-facto, επομένως είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να μπορούν να μιλούν ελεύθερα εντός των ορίων του νόμου».

O Μασκ αναφέρθηκε στην πιθανότητα για μια εχθρική προσφορά εξαγοράς, με την οποία θα παρέκαμπτε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και θα έκανε την προσφορά κατευθείαν στους μετόχους. Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της Twitter υιοθέτησε σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων ώστε να προστατευτεί από την προσφορά εξαγοράς.

ειδήσεις τώραTwitterΈλον Μασκεξαγορά