Twitter: Έκλεισε η συμφωνία - Νέος ιδιοκτήτης ο Έλον Μάσκ
NewsroomΤο Τwitter αλλάζει χέρια, αφού όπως όλα δείχνουν η διοίκηση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ήρθε σε συμφωνία για την πώλησή του στον Έλον Μασκ και μάλιστα για το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τον Guardian, η συμφωνία θέτει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla επικεφαλής μιας εταιρείας με 217 εκατομμύρια χρήστες και σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας και της ατζέντας των μέσων ενημέρωσης και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η αρχική απροθυμία του Twitter να αποδεχθεί μια συναλλαγή φάνηκε να εξασθενεί αφού ο Μασκ επιβεβαίωσε ένα πακέτο επιπλέον χρηματοδότησης για τη συμφωνία και οι μέτοχοι συμφώνησαν με αυτό.
Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι το Twitter θα αναμορφωθεί υπό την ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στον έλεγχο του περιεχομένου, έχοντας περιγράψει τον εαυτό του ως «απόλυτο υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου».
Η συμφωνία δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές ανταγωνισμού, επειδή τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μασκ - η Τesla, η επιχείρηση πυραύλων SpaceX και η εταιρεία κατασκευής σηράγγων Boring Company - δεν ανταγωνίζονται το Twitter.
Ωστόσο, η συμφωνία είναι πιθανό να προκαλέσει σχόλια από πολιτικούς φορείς, δεδομένης της επιρροής του Twitter ως πηγής πληροφόρησης και της στάσης του Μασκ στo ζήτημα της ελευθερίας του λόγου.
- Νέες υποσχέσεις Άδωνι στους νοσηλευτές μετά το διπλό «άκυρο»: «Αναγνωρίζω τα αιτήματά τους, μην ανησυχούν»
- «Να πάνε κάπου καλύτερα», λένε οι γονείς των 6 παιδιών που ζούσαν σε τραγικές συνθήκες στο Περιστέρι
- Το «παζάρι» των καυσίμων και το ακριβό καλοκαίρι: Σε αχαρτογράφητα νερά τα ταξίδια στην Ευρώπη
- Άνοιξαν οι αιτήσεις για «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» - Τι πρέπει να γνωρίζετε