Gov.gr Wallet: Ανοιξε η πλατφόρμα και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8
NewsroomΔιαθέσιμο και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 είναι από το απόγευμα της Τετάρτης το Gov.gr Wallet, όπως ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Gov.gr Wallet: Ανοιξε η πλατφόρμα και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8
Σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία του υπουργείου, έως σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερα από 322.000 ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 246.000 ψηφιακές άδειες οδήγησης.
Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιακά έγγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων έχουν την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά αλλά μόνο εντός συνόρων. Κατά συνέπεια, το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.
Επιπλέον σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με τράπεζες και εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας η ισχύς των ψηφιακών αντί των φυσικών πιστοποιητικών θα ενεργοποιηθείαπό την 1η Οκτωβρίου 2022. Μέχρι τον Οκτώβριο που θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες χρήσης των ψηφιακών αντιγράφων ταυτότητας στις συναλλαγές με τράπεζες και παρόχους τηλεφωνίας, οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες και τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που απαιτούνται στην έντυπη μορφή τους.
Βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου, καθημερινά καθημερινά ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας αριθμός ΑΦΜ. Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο προγραμματισμό αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά με λειτουργικό iOS όσο και Android.
Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις βρίσκονται στην εφαρμογή και στο wallet.gov.gr. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης στο wallet.gov.gr/support
- Αποτροπιασμός από τα νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία της Βασιλικής: Την κακοποιούσε επί χρόνια - Τα ηχητικά στα χέρια των Αρχών
- Τι συμβαίνει στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου; Όγδοος νεκρός σε λιγότερο από δύο μήνες
- Ρουμανία: Έκρηξη θαλάσσιου drone στο λιμάνι της Κωνστάντζα
- Ιατρικό ορόσημο: Το πρώτο εμβόλιο που φτιάχτηκε αποκλειστικά από τεχνητή νοημοσύνη