Τεχνολογία|08.11.2022 22:43

Ο Έλον Μασκ προκαλεί ξανά σάλο: Δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία στρατιώτη των ναζί!

Newsroom

Δεν είναι άγνωστες οι alt – right απόψεις του Έλον Μασκ ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να προχωρά σε απαράδεκτες κινήσεις και δηλώσεις. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, αφότου κάλεσε τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, είπε να γίνει ακόμα πιο σαφής, όσον αφορά τις προθέσεις του, ανεβάζοντας μία φωτογραφία στρατιώτη των ναζί ο οποίος, στην πλάτη του, κουβαλάει ένα κλουβί με τρία ταχυδρομικά περιστέρια. «Τρία αδιάβαστα μηνύματα» έγραψε στην ανάρτηση ο αντιδραστικός δισεκατομμυριούχος.

Η ανάρτηση και οι αντιδράσεις

Όπως σχολίασε στη συνέχεια ο Μασκ, «Την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει», για να προσθέσει, «πώς άλλαξαν οι καιροί» και να συγκρίνει, τα περιστέρια της εικόνας του ναζί με το μπλε πουλί του Twitter.

Στη φωτογραφία, Γερμανός στρατιώτης της Βέρμαχτ, μέλος των ενωμένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, κουβαλά αγγελιοφόρους περιστέρια στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστή ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940. Οι αντιδράσεις των χρηστών ήταν άμεσες με έναν από τους λογαριασμούς να αναφέρει ότι είναι «απόγονος ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος»  και ότι βρίσκει τη δημοσίευση «απαράδεκτη» και τον δικηγόρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arsen Ostrovsky να επισημαίνει ότι πρόκειται για ναζί στρατιώτη και να ρωτάει – χωρίς να πάρει απάντηση- τον Μασκ εάν το έκανε «σκόπιμα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝαζίανάρτησηΈλον ΜασκTwitter