Τεχνολογία|15.11.2022 22:31

Elon Musk: Απέλυσε εργαζόμενο για μία διαφωνία στο Twitter - Του το «ανακοίνωσε» μέσω... ανάρτησης

Newsroom

Ο Ίλον Μασκ (Elon Musk) φαίνεται να απέλυσε έναν από τους προγραμματιστές του Twitter τη Δευτέρα, αφού διαφώνησαν δημόσια για την υποβαθμισμένη εμπειρία της εταιρείας για τους χρήστες Android, όπως είπε ο Μασκ. Και φαίνεται ότι το έκανε με ένα... tweet.

Ο Eric Frohnhoefer, του οποίου ο λογαριασμός στο LinkedIn αναφέρει ότι εργάστηκε στο Twitter για περισσότερα από οκτώ χρόνια, φαίνεται πως δεν έλαβε επίσημη ειδοποίηση για την απόλυσή του πριν ή κατά τη στιγμή που ο Μασκ έγραψε στο Twitter, σύμφωνα με τα εσωτερικά μηνύματα που περιήλθαν στην κατοχή του CNBC.

Στην ερώτηση ενός συναδέλφου αν έμαθε για την απόλυσή του μέσω του tweet, ο Frohnhoefer απάντησε: «Αυτά είναι νέα που μαθαίνω τώρα», σύμφωνα με τα μηνύματα.

Ο Frohnhoefer κοινοποίησε το tweet του Μασκ «απολύθηκε» αργά το πρωί της Δευτέρας με ένα emoji χαιρετισμού που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς νυν και πρώην υπαλλήλους του Twitter πρόσφατα. Μέχρι νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, ο Frohnhoefer είχε δημοσιεύσει ένα στιγμιότυπο οθόνης του υπολογιστή του που έδειχνε ότι δεν είχε πρόσβαση στον λογαριασμό εργασίας του, προσθέτοντας: «Υποθέτω ότι είναι επίσημο τώρα».

Ο Frohnhoefer δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, ενώ ούτε το Twitter ανταποκρίθηκε αμέσως.

Αυτή η δημόσια απόλυση που φέρεται να έγινε έρχεται να προστεθεί στην ήδη ταραχώδη πορεία του Μασκ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο Μασκ άρχισε να ανταλλάσσει tweets με τον Frohnhoefer την Κυριακή, αφού ο -όπως όλα δείχνουν- πρώην εργαζόμενος αμφισβήτησε ένα tweet τον Μασκ σχετικά με το γιατί η εφαρμογή ήταν «εξαιρετικά αργή σε πολλές χώρες» για όσους χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.

«Έχω περάσει έξι χρόνια δουλεύοντας στο Twitter για Android και μπορώ να πω ότι αυτό είναι λάθος», έγραψε στο Twitter ο Frohnhoefer. Αφού ο Μασκ ρώτησε τι έχει κάνει για να διορθώσει τα προβλήματα του Android, ο Frohnhoefer έδωσε μια λεπτομερή εξήγηση σχετικά με την εφαρμογή της εταιρείας. 

Ο μηχανικός τού εξήγησε τρεις λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι η εφαρμογή είναι αργή, αναφερόμενος σε προβλήματα που είχαν δημιουργήσει παλαιότερες πρακτικές της εταιρείας. Η απάντησή του δεν ικανοποίησε τον Μασκ, ο οποίος του απάντησε πως «το γεγονός ότι δεν συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν περίπου 1.200 μικροϋπηρεσίες που καλούνται όταν κάποιος χρησιμοποιεί το Twitter, δεν είναι καλό».

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μασκ έγραψε στο Twitter «απολύθηκε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

social mediaElon Muskειδήσεις τώρααπόλυσηΈλον ΜασκTwitter