Τεχνολογία|21.11.2022 14:10

Η hi – tech καρέκλα γραφείου της Volkswagen διαθέτει κινητήρα και χειριστήρια που τής επιτρέπουν να κινείται με ταχύτητα 20 χλμ./ ώρα

Newsroom

Μία καρέκλα γραφείου υψηλής τεχνολογίας σχεδίασε η ομάδα της Volkswagen και, οι κάτοχοί της, θα μπορούν να την οδηγήσουν με τη μέγιστη ταχύτητά της να φτάνει τα 20 χλμ./ ώρα.

Αυτή η τελευταία απόπειρα της Volkswagen δείχνει, αν μη τι άλλο, πόσο χαμηλά βρίσκεται ο πήχης τη συγκεκριμένη στιγμή στην αγορά, με τις περισσότερες hi – tech καρέκλες γραφείου να είναι, είτε απλά αδιάβροχες, είτε ανθεκτικές στους λεκέδες, είτε σχεδιασμένες σε υψηλότερο επίπεδο όσον αφορά την εργονομία τους. Το design object διαθέτει ενσωματωμένο μοτέρ και χειριστήρια που επιτρέπουν στον χρήστη να το οδηγεί με την μη - αμελητέα τελική ταχύτητα να φτάνει τα 20 χλμ./ώρα, ενώ αυτό είναι ένα μόνο από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που ενσωματώθηκαν στην κατασκευή του μοναδικού στο είδος του κομματιού.

Κύριος στόχος του project ήταν η εφαρμογή, σε μία χρηστική καρέκλα γραφείου, όσο το δυνατόν περισσότερων χαρακτηριστικών που απαντούν στα πραγματικά αυτοκίνητα Volkswagen. Η ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών έκανε πραγματικά αξιοθαύμαστη δουλειά αφού, όχι μόνο κατάφεραν να τοποθετήσουν στην καρέκλα πραγματικό κινητήρα και χειριστήρια οδήγησης αλλά και ζώνη ασφαλείας, κόρνα, ενσωματωμένα ηχεία – μέχρι και μικροσκοπικές ζάντες για τους τροχούς της καρέκλας.

Αισθητήρες πρόληψης σύγκρουσης 360 μοιρών, κάμερα ασφαλείας, οθόνη αφής, προβολείς ενσωματωμένους στα μπράτσα, φώτα πάρτι LED, φόρτιση USB, μια μικρή τσέπη για την αποθήκευση εγγράφων και το λογότυπο της WV ραμμένο στο προσκέφαλο είναι μερικά ακόμα από τα χαρακτηριστικά της φουτουριστικής καρέκλας. Όσον αφορά την αυτονομία της, η Volkswagen ισχυρίζεται ότι, η hi – tech καρέκλα γραφείου διαθέτει μία εναλλάξιμη μπαταρία η οποία, με μία πλήρη φόρτιση, προσφέρει αυτονομία περίπου 12 χιλιομέτρων.


Οι παραγγελίες μπορούν να περιμένουν

Πριν, όμως, πιάσετε την πιστωτική σας έτοιμοι να κάνετε την παραγγελία σας, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι σαφής – πρόκειται για ένα project το οποίο κατασκευάστηκε εφάπαξ και για λόγους μάρκετινγκ, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία, μερικές φορές, θεωρούνται δεδομένα. Στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volkswagen, η καρέκλα θα είναι «διαθέσιμη για δοκιμαστικά ταξίδια σε διάφορες τοποθεσίες».

ειδήσεις τώρααυτοκινητοβιομηχανίες ΓερμανίαVolkswagenκαρέκλα