Τεχνολογία|16.04.2023 15:53

Το FBI προειδοποιεί: Μην φορτίζεται τα κινητά σας σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης

Newsroom

Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία μπορούν να παραβιαστούν από χάκερς, προειδοποιεί το FBΙ.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι μπορούν να φυτεύουν μέσω του USB ιούς ή να υποκλέπτουν αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα δεδομένα. Η πρακτική αυτή ονομάζεται juice jacking και  έγινε ευρύτερα γνωστή το 2011, όταν ερευνητές που συμμετείχαν στο συνέδριο χάκινγκ DefCon δημιούργησαν έναν κακόβουλο σταθμό φόρτισης για να αναδείξουν τους δυνητικούς κινδύνους για τα κινητά, αναφέρει η Washington Post.

Πιο ασφαλείς, αν και όχι απόλυτα, είναι οι ασύρματοι φορτιστές και οι φορτιστές της νεότερης τεχνολογίας USB-C, σύμφωνα με τον Τόνι Κόουλσον, εκτελεστικό διευθυντή του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Ασφαλή είναι επίσης τα καλώδια USB που δεν διαθέτουν υποδοχείς δεδομένων και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για φόρτιση.

Εάν έχετε πρόσφατα χρησιμοποιήσει έναν κοινόχρηστο σταθμό φόρτισης και παρατηρείτε ότι η μπαταρία του κινητού σας εξαντλείται ταχύτερα από ότι συνήθως και οι ρυθμίσεις του έχουν αλλάξει χωρίς δική σας παρέμβαση, τότε μπορεί το κινητό σας να έχει προσβληθεί.

Αν έχετε λόγο να ανησυχείτε, επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας τον δικό σας φορτιστή και καλώδιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

χάκερειδήσεις τώραFBIφορτιστής