Τεχνολογία|13.07.2023 21:50

Ατύχημα σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου του Τζεφ Μπέζος – Δεν αποκάλυψαν το συμβάν

Newsroom

Έναν από τους πυραύλους της ανατίναξε κατά λάθος η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος τον προηγούμενο μήνα ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, δεν αποκάλυψαν δημόσια το συμβάν.

«Εργαζόμαστε για διορθωτικά μέτρα»

Όπως ανέφερε το CNBC, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, η έκρηξη του πυραύλου BE-4, συνέβη στις εγκαταστάσεις δοκιμής της Blue Origin στο Δυτικό Τέξας στις 30 Ιουνίου, όμως μέχρι τώρα δεν είχε αναφερθεί. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το ατύχημα σημειώνοντας ότι, κατά τη δοκιμή, η ομάδα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος, «κανένα μέλος του προσωπικού δεν τραυματίστηκε. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία πιθανή αιτία και εργαζόμαστε για διορθωτικά μέτρα».

Το ατύχημα συνέβη έναν μήνα αφότου ο Μπέζος υπέγραψε με τη NASA συμβόλαιο 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη διαστημικού αεροσκάφους που θα μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη, στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος Άρτεμις. Την επιφάνεια της Σελήνης αναμένεται να αγγίξει το σκάφος  το 2029, κατά την αποστολή του Άρτεμις V. Όπως σημείωσε η εταιρεία, αυτή η τελευταία αποτυχία δεν αναμένεται να επηρεάσει τα σχέδια για την επόμενη αποστολή.

ατύχημαειδήσεις τώραδιάστημαπύραυλοςΤζεφ Μπέζος