Τεχνολογία|03.12.2023 22:12

Ο Tim Cook αποκαλύπτει: Αυτό χρειάζεστε για να δουλέψετε στην Apple

Newsroom

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook αποκάλυψε τι χρειάζεται για να δουλέψει κανείς στην Apple και όχι δεν είναι πτυχίο πληροφορικής ούτε γνώσεις coding.

Μιλώντας στο podcast «At your service», που παρουσιάζει η τραγουδίστρια Dua Lipa, αναφέρθηκε στην εργασιακή ηθική που έχουν οι εργαζόμενοι στην Apple και ανέδειξε τη σημασία του πνεύματος συνεργασίας. 

«Πιστεύουν ότι ένα συν ένα κάνει τρία», επεσήμανε και πρόσθεσε «η δική σου ιδέα μαζί με τη δική μου ιδέα είναι καλύτερη από ό,τι είναι οι μεμονωμένες ιδέες από μόνες τους».

Το πτυχίο δεν είναι απαραίτητο

Ο Cook  σημείωσε ότι προσλαμβάνει ανθρώπους με διαιρετικά υπόβαθρα κι ότι το πτυχίο δεν είναι απαραίτητο. «Νομίζω ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναζητώ στους ανθρώπους είναι το συνεργατικό πνεύμα», είπε ο Cook. «Μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν; Πιστεύουν βαθιά ότι ένα συν ένα κάνει τρία;», τόνισε.  

Ξεκαθάρισε πως αν και πιστεύει ότι το coding είναι μια σημαντική δεξιότητα στη ζωή, ακόμη και έξω από τον χώρο εργασίας, εντούτοις η Apple έχει προσλάβει ανθρώπους που δεν ξέρουν να γράφουν κώδικα ή δεν το κάνουν σε καθημερινή βάση. 

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Business Insider το 2016  η διαδικασία για να προσληφθεί κάποιος στον αμερικάνικο κολοσσό είναι πολύ αυστηρή, με ορισμένους να αναφέρουν ότι πέρασαν τουλάχιστον από 13 συνεντεύξεις πριν προσληφθούν στην Apple. 

πρόσληψηAppleειδήσεις τώραiPhone