Τεχνολογία|11.01.2024 19:10

Σημαντική πρωτοβουλία του YouTube: Δημιούργησε βίντεο με οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Newsroom

Την προθυμία του να στηρίξει όσους επιθυμούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν επείγοντα ιατρικά περιστατικά, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα και επιληπτικές κρίσεις, ενώ περιμένουν επαγγελματική βοήθεια δείχνει το YouTube.

Η πρωτοβουλία αυτή, που ισχύει από το 2020, εξασφαλίζει ότι κάθε αναζήτηση που σχετίζεται με επείγον περιστατικό υγείας στα αγγλικά ενεργοποιεί ένα ειδικό τμήμα που ονομάζεται Fascia (ράφια πληροφοριών πρώτων βοηθειών) στο πάνω μέρος της οθόνης. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει ένα βίντεο που δείχνει τις κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ έγκριτων αμερικανικών οργανισμών υγείας και του YouTube θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο, προσφέροντας συμβουλές άμεσης χρήσης. Αυτά τα βίντεο θα εμφανίζονται σε περίοπτη θέση στην κορυφή των σχετικών αποτελεσμάτων αναζήτησης, λειτουργώντας ως πολύτιμη πηγή.

Το περιεχόμενο που παρέχεται από επαγγελματίες υγείας έχει ως στόχο να παρέχει σαφείς, συνοπτικές και αξιόπιστες οδηγίες για την αντιμετώπιση οξέων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης υγείας, όπως αιμορραγία, πνιγμός, καρδιακή προσβολή, επιληπτικές κρίσεις και υπερβολική δόση οπιοειδών. Η πρωτοβουλία αυτή δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να αναλαμβάνουν ταχεία και ενημερωμένη δράση σε κρίσιμες καταστάσεις.

Το πρώτο βίντεο αφορά το ΚΑΡΠΑ, ενώ μέχρι νεοτέρας, η αναζήτηση πρέπει να γίνεται στα αγγλικά.

Η κίνηση του YouTube να αυξήσει τις αξιόπιστες και εφαρμόσιμες πληροφορίες για την υγεία θα μπορούσε να το καταστήσει πιο αξιόπιστο εργαλείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να περιορίσει τη διάδοση παραπληροφόρησης για την υγεία.

youtubeβίντεοειδήσεις τώρα